1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİLER!
ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİLER!

ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİLER!

ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİLER!

A+A-
Lapta ve Gazimağusa’daki huzur evinde kalanlar Kurban Bayramı’nda unutulmadı. Bazı öğrencilerin huzurevi sakinlerini sürpriz bir şekilde ziyaret etmesiyle duygu dolu anlar yaşandı. Huzurevinde yaşayanlar, öğrenci olan gençlere bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 
Kimisi gözü yaşlı bir şekilde çocuklarının yolunu gözlüyor kimisi de bir dost bir tanıdık. Ama hepsinin derdi ortak. Kendilerinin de arada hatırlanmaları gerektiği…
Bir grup öğrenci, Kurban Bayramı dolayısı ile ellerine çiçek ve çikolata alarak Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlı ve kimsesizleri ziyaret etti. 
 
Huzurevi sakinleri ile bol bol sohbet eden gençler, burada yaşayanların dertlerini dinledi. Bazı yaşlılar, ailelerin ilgisizliğinden şikayet ederek, evlat sevgisinden mahrum kaldıkları dile getirdi. Bu nedenden dolayı çok üzgün olduklarını söyleyen sakinler, kendilerini ziyarete gelenler sayesinde bir an olsun bu üzüntülerini unuttuklarını ifade etti. 

 

“Gençler bizi unutmuyor”
Alsancaklı olan ve uzun zamandır Lapta Huzurevi’nde kalana Atiye nine, çocuklarının bayramda kendilerini ziyaret ettiklerini hayal edip sürekli uzaklara daldığını kaydetti. Birçok gencin kendisini özel günlerde ziyarete geldiğini söyleyen Atiye nine, bu sayede hayata biraz daha sarıldığının altını çizdi.

 

“Buradaki odamda mutluyum” 
Bir başka huzurevi sakini olan Meryem hanım da ailesinin kendisini sık sık ziyarete geldiğini beliriyor... 3 yıldır Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlı nine, buradaki odasında huzur bulduğunu dile getiriyor. Burada bir ziyaretçinin bile kendileri için dünyalar kadar değerli olduğunu söyleyen Meryem hanım, huzurevlerinin ziyaret edilmesi gerektiğini belirtiyor. 


 

Avustralya’dan Kıbrıs’taki huzurevine
Diyalog muhabirine konuşan ve isminin Gülper Colen olduğunu söyleyen 59 yaşındaki kadın, kendisinin daha önceden Avustralya’da yaşadığını belirterek, “ailem Kıbrıs’a tatile gönderdi. Fakat ben o günden itibaren burada huzurevinde kalmaya başladım. İki çocuğum ve eşim Avustralya’da yaşıyor. Fakat ben burada yaşamayı tercih ettim. Onları çok özledim” diyor.


 

Gazimağusa’da da yüzler güldü 
Öte yandan, Lapta’nın yanı sıra Mağusa’daki Özel Yaşam Merkezi’nde kalan bakıma muhtaç kişiler de kendilerini ziyarete gelenler sayesinde mutlu oldu. Eski bayramların artık geride kaldığını söyleyen bakımevi sakinleri, kendilerini ziyaret eden ve kurban bağışında bulunan herkese teşekkür etti. 
Özen Yaşam Merkezi’ nin sahibi Meryem Özkutupel, birçok kişinin yaşlıları ziyarete geldiğini ve kurban eti bağışı yaptıklarını kaydetti. 
Özkutupel, bayramın ikinci günü de KKTCELL’ in davetlisi olarak yemeğe gideceklerini aktardı. Tüm Müslüman âleminin bayramını kutlayan Özkutupel, huzurevine bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

 

Yaşlılar ne dedi
Zalihe Emin: Herkesin bayramı kutlu olsun, bayram sevincini yaşıyoruz, ziyaret edip bize ilgi gösteren ve kurban eti getiren herkese teşekkür ederiz.
Mehmet Suer: Bugün Müslüman alemi için çok önemli bir gün, herkesin bayramını kutlarım, eski bayramlar daha güzeldi ancak yine de bayramı kutlamanın sevincini yaşıyoruz, ilgi gösteren halimizi hatırımızı soran herkese teşekkür ederiz.
Münir Berksoy: Bütün Müslümanların bayramı kutlu olsun, sağolsunlar sabahtan beri ziyarete gelip elimizi öpenler, kurban eti bağışında bulunanlar oldu. 
Dervişe Mehmet: Eski bayramlar gibi olmasa da güzel bir bayram geçiriyoruz, ziyaretimize gelen aileler ve yardımsever vatandaşlara teşekkür ederiz, bütün Müslümanların  mübarek kurban bayramı hayırlı olsun.
Vedat Erbilek: Bugün büyük önemi olan bir gün, herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim.
Diyalog
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.