1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLAR TUTUKSUZ YARGILANACAK
ÇOCUKLAR TUTUKSUZ YARGILANACAK

ÇOCUKLAR TUTUKSUZ YARGILANACAK

Çocuklar tutuksuz yargılanacak

A+A-

Mustafa Selçuk Akbilen’in evinden 6 bin 500 ABD Doları’nın çalınması olayıyla ilgili tutuklanan iki çocuk, teminat duruşmasına çıkarıldı
 
AİLE ZARARI TAZMİN ETTİ… Mustafa Selçuk Akbilen’in evinden 6 bin 500 ABD Doları çalmakla suçlanan 16 yaşındaki A.E., ve S.H., teminata bağlanarak ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı. A.E.’nin ailesi, Akbilen’in tüm zararını tazmin etti.

Emine UYSAL

Lefkoşa’da 5 Temmuz’da Mustafa Selçuk Akbilen’in evinden 6 bin 500 ABD Doları’nın çalınması olayıyla ilgili tutuklanan iki çocuk, ileride yargılanmak üzere dün teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Her ikisi de 16 yaşında olan zanlılardan A.E.’nin ailesi, Akbilen’in tüm zararını tazmin etti.

İki çocuk dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İlhan Damdelen, polis memuru Süleyman Açıkada’yı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Açıkada, zanlılar A.E., ve S.H.’nin Şehit İbrahim Haşim Sokak’ta bulunan Mustafa Selçuk Akbilen’e ait olan eve kilitli olmayan mutfak kapısını açarak girdiklerini ve yatak odasından 6 bin 500 Amerikan Doları’nı aldıklarını ifade etti.

Açıkada, Türkmenistanlı zanlı A.E’nin ailesinin söz konusu zararı ödediğini belirterek, her iki zanlının da mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi ve birer kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.