1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOCUKLARIN AYNI STANDARTTA EĞİTİM ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
“ÇOCUKLARIN AYNI STANDARTTA EĞİTİM ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“ÇOCUKLARIN AYNI STANDARTTA EĞİTİM ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu,

A+A-

 

ARABACIOĞLU: “ÇOCUKLARIN AYNI STANDARTTA EĞİTİM ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, çocukların, gerek altyapı gerekse eğitim kalitesi açısından aynı standartta eğitim alması için çalıştıklarını belirtti.

Arabacıoğlu, dün, Lefkoşa’da Bayraktar Ortaokulu, Bayraktar Türk Maarif Koleji, Demokrasi Ortaokulu; Gazimağusa’da Yeniboğaziçi İlkokulu ve İskele’de de Şehit Kartel İlkokulu ile İskele Ticaret Lisesi’ni ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Arabacıoğlu’nun, 2014 - 2015 Eğitim Yılı öncesinde, bazı okullarda devam eden veya biten bakım onarım ve inşa çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla okullara başlattığı ziyaretler sürüyor.

Arabacıoğlu, dünkü ziyaretleri sırasında okul müdürlerinden ve diğer yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve incelemede bulundu.

Okulların açılmasına az bir süre kaldığını belirten Arabacıoğlu, okulların yeni eğitim yılına hazır olması için çalışmaları hızlandırdıklarını ve yeni eğitim yılında inşaatlardan dolayı eğitimin aksamayacağını vurguladı.

Amaçlarının, yeni eğitim yılını sorunsuz açmak olduğuna vurgu yapan Arabacıoğlu, eğitim kurumları ile ilgili çıkan bazı olumsuz haberleri ise “abartılı olarak” nitelendirdi.

Bakanlık görevi süresince KKTC genelindeki tüm okulları bizzat incelediklerini belirten Arabacıoğlu, “Bizde kötü okul yok, iyi ve çok iyi okul vardır. Bizler KKTC genelindeki tüm okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızın, gerek altyapı gerekse eğitim kalitesi açısından aynı standartta eğitim alması için çalışıyoruz. Her şey çocuklarımız için” ifadesini kullandı.

ARABACIOĞLU OKUL ZİYARETLERİNİ BUGÜN DE SÜRDÜRECEK

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun okul ziyaretleri bugün de devam edecek. Arabacıoğlu, bugün Girne ve Güzelyurt bölgesindeki şu okullarda incelemelerde bulunacak:

“Girne 19 Mayıs Koleji, Girne Özel Eğitim Merkezi, Girne Oğuz Veli Ortaokulu, Lapta Yavuzlar Lisesi, Kumköy Yayla Anaokulu, Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt TMK.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.