1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN
ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN

SOS Çocuk Köyü Derneği, Ramazan ayı boyunca fitre kabul etmeye devam edecek

A+A-

KİTAP, KIRTASİYE, ÜNİFORMA… SOS Çocuk Köyü Ulusal Direktörü Ahmet Ataner yaptığı açıklamada, yapılacak olan bağışların çocukların üniforma, kırtasiye, kitap ve kayıt ücretlerine harcanacağını söyledi

SOS Çocuk Köyü Derneği, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların önümüzdeki eğitim yılında okul ihtiyaçlarının karşılanması için Ramazan ayı boyunca düzenlenen fitre kampanyasının sürdüğünü bildirdi.

SOS Çocuk Köyü Ulusal Direktörü Ahmet Ataner KIBRIS’a yaptığı açıklamada, verilecek fitrelerin çocukların üniforma, kırtasiye, kitap ve kayıt ücretlerine harcanacağını söyledi.
“Ramazan fitreleri bizim için olmazsa olmazdır” diyen Ataner, kampanyanın 8 Ağustos’a kadar süreceğini ve Din İşler Dairesi tarafından belirlenen fitre miktarının en az 15 TL olduğunu, isteyenin daha fazla bağışta bulunabileceğini belirtti.

“Bizi desteklemeye devam etsinler”

Ahmet Ataner, SOS Çocuk Köyü Derneği olarak çocukların ve annelerin adına kampanyaya bağışta bulunanlara en içten sevgi ve saygılarını göndererek, kendilerini desteklemeye devam etmelerini istediklerini anlattı.
SOS Çocuk Köyü’nde 14 yıldır annelik yapan Müzeyyen Kurşun ise durumlarının iyi olduğunu ancak, daha fazla yardımın, oradaki çocukların mutluluğuna katkı yapacağına işaret etti.

Şu ana kadar 14 çocuğa annelik yapan, ikisini evlendiren ve hali hazırda altı çocuğa bakan Kurşun, evlerin kimi zaman kalabalık olduğunu, köyde daha fazla sayıda anne ve teyze olması durumunda çocukların da daha rahat ve huzurlu bir ortamda büyüyeceğini söyledi.

Her evde ortalama 6.5 çocuk kalıyor
SOS Çocuk Köyünde bulunan 13 evden 12’si dolu ve her ev başına ortalama 6.5 çocuk düşüyor. 65 kişinin çalıştığı SOS Çocuk Köyü Derneği’nde, anaokulu, Gençlik Evi ve Çocuk Köyü ile dışarıda desteklenenler olmak üzere toplamda 250-300 çocuk ile ilgileniliyor.

SOS Çocuk Köyü Derneği aracılığıyla bakıma muhtaç ve kimsesiz çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak isteyenler, SOS Çocuk Köyü’nün Kooperatif Merkez Bankası ve Limasol Türk Kooperatif Bankası’ndaki hesaplarının yanı sıra tüm orpatörlerden 4120’ye boş mesaj atarak veya SOS Çocuk Köyü Derneği’nin resmi internet sitesinden.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.