1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!
ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!

5 gencin parçalanmış aileleri

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, uyuşturucudan yargıladığı 5 gencin parçalanmış ailelerini uyardı:

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, dün, 440 miligram sentetic cennabionid türü uyuşturucu madde tasarrufundan yargılayıp para cezasına çarptırdığı ve biri 15 yaşında, 2’si kız 5 gencin parçalanmış ailelerine sert eleştiride bulunarak, uyarıcı mesajlar verdi.

Ailelere evlenip boşanmadan önce ciddi şekilde düşünüp karar verme çağrısı yapan heyet başkanı Ömer Güran, uyuşturucudan yakalanan gençlerin yüzde 99’unun parçalanmış aile çocukları olduğuna vurgu yaptı ve ekledi:

“Sabıkasız ve çok genç olan uyuşturucu sanıkları, sağlıksız aile ortamında büyüyor. Bu sanıkları, para cezasından başka bir cezaya çarptırmanın adil olmayacağı kanaatindeyiz. İlk kez mahkeme huzuruna gelen bu sanıklara, son kez olmak üzere bir fırsat verdik. Ülkemizde boşanma alışkanlık haline geldi. Aile müessesesi bu kadar ucuz olmamalı. Uyuşturucu batağındaki gençlerin yüzde 99’unun aileleri darmadağın. Baba meydanda yok. Anneler, tek başına bu işi idare edemiyor, Babanın ağırlığını koyamıyor. Anne babanın, baba da annenin yerine getirmesi gerekli görevleri tam olarak yapamaz. Herkes aklını başına toplasın. Toplumda bir vurdumduymazlıktır gidiyor. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığından kurtulup, gençlerimizi bu bataktan kurtaralım.”
 
“Kullanım yaşı 15’e düştü”

Konu suçların gün geçtikçe yaygınlaştığına değinen Ömer Güran, uyuşturucu kullanım yaşının 15’e düştüğüne dikkat çekerek, “Uyuşturucu kullanım yaşı ne acıdır ki 15 yaşın altına düştü. Bu husus çok üzücü. Her kurum ve kuruluş uyuşturucuya karşı ciddi mücadele vermeli” diye konuştu.

Toplumda ailenin de bir kurum olduğunun kabul görmesi gerektiğine değinen başkan, huzurlarındaki tüm sanıkların, baba profilinden yoksun büyüdüğüne vurgu yaptı.

Aile içerisinde anne ve babanın öneminin büyük olduğunu yineleyen Güran, toplumun çekirdeği aile kurumunu oluşturan kişilere daha dikkatli olmaları hususunda çağrıda bulundu ve şöyle devam etti:

“Uyuşturucu kullanımını aza indirebilmek için, ailelerin daha özverili bir bakış içerisine girmeleri kaçınılmazdır. Huzurumuzdaki sanıklar, ‘içmek’ saikıyla konu suçları işledi. Yasa koyucu bu tür suçlara 18 yıla kadar varan hapislik cezalarıyla, 100 TL para cezası ya da her iki cezayı birden öngörüyor. Para cezası günümüz ekonomik koşullarına göre çok komik kaldı. Bunu da anlamış değiliz.”
 
“Suçlu bulduk!”

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, meseleyle ilgili yargıladığı Cahit Kıraçlıoğlu, Cengizhan Birgül, Murat Heloğlu, E.Y. ve A.B.’yi davayla ilgili tüm durum ve şartları titiz bir şekilde ele aldıktan sonra, işlediği suçlardan suçlu bulup mahkum etti.

Mahkemede, sanık Cahit Kıraçlıoğlu’nu Avukat İbrahim Demirtaş, Cengizhan Birgül’ü Avukat Özge Uğraşın ve Murat Heloğlu’nu da Avukat Yunsal İlhan adına Emir Sertbay temsil etti.

Avukatları aracılığıyla pişman olup mahkemeden özür dileyen huzurlarındaki sanıklara fırsat vererek, para cezasıyla cezalandıran mahkeme alma ve tasarruf suçundan Cahit Kıraçlıoğlu’nu 200 TL, Murat Heloğlu ile 15 yaşındaki A.B.’yi tasarruftan 100’er TL para cezasına çarptırdı.

Teminat şartlarını yerine getiremeyip cezaevine gönderilen Cengizhan Birgül ve 17 yaşındaki E.Y’yi de, diğer sanıklarla birlikte, 2 yıl sulh ve sükûnu koruyacaklarına, benzeri suç işlemeyip iyi ahlak sahibi olacaklarına dair 50’şer bin TL şahsi kefalete bağladı ve bu doğrultuda kefalet senetlerini imzalamalarına emir verdi.

Cengizhan Birgül, suç tarihi olan Ağustos 2013’ten beri, E.Y. de 54 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde kalmıştı.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.