1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOK TEHLİKELİ AMA GİDECEK YERLERİ YOK!
ÇOK TEHLİKELİ AMA GİDECEK YERLERİ YOK!

ÇOK TEHLİKELİ AMA GİDECEK YERLERİ YOK!

Gidecek yerleri yok!

A+A-

Yediler bölgesinde dün öğle saatlerinde kerpiç bir ev kısmen yıkıldı ve enkaz, kerpiç evin bitişiğindeki binanın su hattına zarar verdi. İki ayrı ailenin yaşadığı binanın hemen boşaltılması gerektiği belirtildi, ancak aileler gidecek yerleri olmadığını söylüyor

Emine UYSAL

Lefkoşa Yediler bölgesindeki Tanzimat Sokak’ta dün öğle saatlerinde kerpiç bir ev kısmen yıkıldı. Enkaz, kerpiç evin bitişiğindeki binanın su hattına zarar verdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi ekibi, binanın ‘tehlike’ arz ettiğini ve ‘tahliye’ edilmesi gerektiğini ailelere bildirdi ancak aileler gidecekleri yer olmadığını belirtti.

Binada aileleriyle yaşayan küçük çocuklar, tavanı yıkılmak üzere olan binanın içinde oyun oynarken görüntülendi. Yıkılan kerpiç ev, aynı avlu içinde iki ayrı evde yaşayan aileler için ciddi tehdit oluşturuyor.

Konuyla ilgili KIBRIS’a bilgi veren LTB Proje Şube Amiri Ali Güralp, yıkılan kerpiç ev nedeniyle iki ailenin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Güralp, “İki aileye evi boşaltmaları gerektiğini ve binanın tehlike arz ettiğini belirttik. İnsanlar ne yapacak bilemiyoruz. Gidecek yerleri yok diyorlar. İki aile etkilendi. Bina tehlike arz ediyor. Bir aile de su hattının zarar görmesinden etkilendi. Bina tehlikeli ve hemen tahliye edilmeli. Enkazı, mal sahipleri kaldırabilir. Araştırması yapılacak. Bu tip kamuya ait olmayan yerlerde, enkazı mal sahibi kaldırır ancak henüz mal sahiplerinin kim olduğu tespit edilemedi” şeklinde konuştu.

“Bir gürültü koptu ve bina yıkıldı”

Yıkılan binanın bitişiğindeki evde misafir olan Hüseyin Öksüz, “Evdeydik, kahve içiyorduk. Bir gürültü koptu. Dışarıya çıktık. Evin bitişiğindeki kerpiç evin kısmen yıkıldığını gördük. Evin içini toz bulutu kapladı” dedi.

Hüseyin Öksüz, kısmen yıkılan kerpiç evin avlusunda, üç kişilik bir ailenin yaşadığını belirterek, belediye ekibinin geldiğini ve ekibin, binanın tahliye edilmesini belirttiklerini ancak ailenin kalacak yerlerinin olmadığını söylediğini anlattı.

Öksüz, “Binanın kısa sürede tahliye edilmesi gerekiyor. Binada küçük çocukları olan aileler yaşıyor. Bina aniden çökerse, can kaybı yaşanması tehlikesi var. Yıkılan kerpiç ev, bitişiğindeki evin su hattına da zarar verdi. Evin sahipsiz olması nedeniyle, su hattına gelen zararı da bu aile karşılayacak. Bina çok ciddi tehlike arz ediyor. Bir bilirkişinin yönlendirmesiyle enkaz kaldırılmalı ve su hattı öyle tamir edilmeli. Birinin canına zarar gelmesi beklenmeden önlem alınmalı” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.