1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖZÜN ARTIK BU SORUNU!
ÇÖZÜN ARTIK BU SORUNU!

ÇÖZÜN ARTIK BU SORUNU!

'Yağmurlar başlamadan sorun çözülsün!'

A+A-

Hamitköy Kocaman Sokakta lağım sorunu bitmiyor. Yıllardır taşan lağım suları sebebi ile sinek ve kötü kokularla boğuşan mahalle sakinleri, sorundan biran önce kurtulmak istiyor. Neredeyse tamamlanan altyapının artık kanalizasyona bağlanarak yağmurlar başlamadan sorunun çözülmesini istiyor.

Eniz ORAKCIOĞLU

 

Uzun zamandan beridir lağım suyu problemi ile uğraşan Hamitköy, Kocaman Sokak sakinleri bir an önce bu dertten kurtulmak istiyor. Yapılan şikayetlerin ardından alt yapı işlemleri tamamlanan bu yolun bir an önce kanalizasyona bağlanması mahallelilerin tek dileği.

Altyapı Çalışmaları tamamlandı

Şikayetler üzerine duyarlılık gösteren Lefkoşa Türk Belediyesi, kanalizasyon sıkıntısını gidermek için ihaleye çıkarak, altyapı çalışmalarını başlattı. Fakat Altyapı işlemleri bitirilen mahallede halen lağım suları akmaya devam ediyor. Mahalleli “bu kadar emek verildi artık kanalizasyona bağlanalım ve yıllardır çektiğimiz bu sorundan yağmurlar başlamadan önce kurtulalım” şeklinde temellilerini dile getirdi.

 

Kötü kokular okulu da sardı

Yıllardır yaşanan kanalizasyon sıkıntısını için çalışmaların hızlandırılmasını bekleten vatandaşların yanı sıra, sorunun yaşandığı mahallenin hemen yanında ilkokulda okuyan öğrenci ve öğretmenlerde bu sorundan yakınıyor. Kötü kokular altında ders yapıp, oyun oynamak zorunda kalan çocukların sağlıkları da tehlike altında.

 

Muhtar; “belediyeye teslim edilmedi”

Hamitköy Muhtarı Feyzullah Bostancı ise Bölgenin kazıldığını ama henüz belediyeye teslim edilmediğini söyleyerek, mahallelinin kokudan ve sinekten dolayı duyduğu rahatsızlığı yineledi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.