1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP: “AY MAMAS AYİNİNİN ENGELLENMESİ KABUL EDİLEMEZ..."
CTP: “AY MAMAS AYİNİNİN ENGELLENMESİ KABUL EDİLEMEZ..."

CTP: “AY MAMAS AYİNİNİN ENGELLENMESİ KABUL EDİLEMEZ..."

"KARAR GERİ ALINSIN”

A+A-

CTP, “Kıbrıs'ta geçiş kapılarının açıldığı 2003 yılından bu yana her yıl Ay Mamas yortusu dolayısıyla Güzelyurt'taki Ay Mamas Kilisesi’nde düzenlenen ayine bu yıl izin verilmemesinin, UBP-DP hükümetinin anlayışını bir kez daha gözler önüne serdiğini” savunarak, “Ay Mamas ayininin engellenmesi kabul edilemez” dedi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın, 1-3 Eylül tarihlerinde "İsim Günü" nedeniyle yapılması öngörülen ayine izin verilmemesine gerekçe olarak "Kurban Bayramı sırasında güvenliğin sağlanamayacağını" gösterdiği belirtilerek bunun kabul edilemeyeceği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kuzeydeki ibadet yerlerinde düzenlenen ayinler, Kıbrıslı Türkler'in çok kültürlülüğe olan inancının, yüzyılardır bununla barışık yaşadığının ve yaşayacağının göstergesidir. Bu durumun keyfi biçimde engellenmesinin son örneği olan Ay Mamas, görev başındaki azınlık hükümetinin sahip olduğu anlayışın da kanıtıdır.

Ay Mamas ayinine izin verilmemesine dair gerekçe anlamsızdır ve muteber kabul edilmesi mümkün değildir. Ayinin gerçekleştirilmesi gereken gün yerine bir başka günün önerilmesi devlet ciddiyet ile de bağdaşmamaktadır.

Dışişleri Bakanlığı'nın bu keyfi uygulamaları Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne zarar verdiği gibi böylesi kritik bir dönemde toplumlar arasındaki güvenin inşa edilmesinde de hasar yaratmaktadır. Bilinmelidir ki bu tarz yöntemler sadece ve sadece ırkçı çevrelere istismar edebilecekleri malzeme sağlamaktadır.

Bu bağlamda belirttiğimiz nedenlerle hükümeti ciddiyete davet eder, hatadan dönerek Kurban Bayramı bahanesinin arkasına sığınmadan devlet ciddiyetine yakışır şekilde kararı geri almaya çağırırız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.