1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG ADAYI SİBER ARASTAYI GEZDİ
CTP-BG ADAYI SİBER ARASTAYI GEZDİ

CTP-BG ADAYI SİBER ARASTAYI GEZDİ

CTP-BG ADAYI SİBER ARASTAYI GEZDİ

A+A-

CTP-BG ADAYI SİBER ARASTAYI GEZDİ

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Lefkoşa Arasta bölgesindeki çarşıyı gezerek, esnafla sohbet etti.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, Siber gezide yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülke insanının yüzünün güleceğini, hak ve adalet duygusunun geleceğini söyledi.

Değişim yaşanacağına inandığını kaydeden Siber, vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde bunu gerçekleştirmenin önemine değindi ve değişimi, sistemi yaratanların gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Siber, “Halkıma çağrım; yeni ve iyi olana, temiz bir geçmişi olana, başarı öyküleri olana, somut projeleri olana oylarını vermeleridir” dedi.

Değişimin tepeden tırnağa olması gerektiğini ifade eden Siber, halkın görevinin sadece oy vermek olmadığını, katılımcı ve denetleyici olması gerektiğini belirtti ve bunun için bu mekanizmaları hayata geçirme projeleri olan adaya destek olunması gerektiğini söyledi.

Siber, halkın beklentilerini karşılamak için aday olduğunu ve güven duygusunun en tepeden başlayıp tüm topluma yayılacağını ifade ederek, “Kısa başbakanlık dönemimde yaşananlar halkın desteğini yanına aldıktan sonra dünyada başarılamayacak bir iş olmadığını gösterdi” dedi.

Sibel Siber, şimdi dönüp geriye baktığını ve neden elli yıldır o makamlara gelenlerin iş yapmaktan bu kadar geri durduğunu anlamadığını ifade ederek, “Başbakanlık yaptığım 77 günde neler başarılabildiğini görünce, 35 yıldır siyaset yapmakla övünenlerin bu ülkeye kaybettirdiklerine bir kez daha yanıyorum. Artık bu kısır döngüyü kırmanın zamanı geldi” diye konuştu.

Siyasetin “halka hizmet aşkı” olduğunu kaydeden Siber, “Seçime bir ay gibi süre kaldı. En az sizin kadar heyecanlıyım. Müzakere masasına oturup Kıbrıs Türk halkını temsilen barışın inşası için çalışmaya hazırım. Ekibim, Atılım Çalışma Grubu için çalışmaları şimdiden başlattı. Dünyaya masada olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.