1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG ALANİÇİ’NDE...
CTP-BG ALANİÇİ’NDE...

CTP-BG ALANİÇİ’NDE...

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili adayı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye’den gelecek suyun geçeceği bölgelerdeki arazilerin belli bir kesim tarafından ucuza satın alınmaya çalışıldığını iddia etti.

A+A-

SOYER: “ TÜRKİYE’DEN GELECEK SUYUN NEREDEN GEÇECEĞİNİ BİLENLER MESARYA’DAKİ TOPRAKLARI UCUZA ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili adayı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye’den gelecek suyun geçeceği bölgelerdeki arazilerin belli bir kesim tarafından ucuza satın alınmaya çalışıldığını iddia etti.

CTP-BG Basın Biriminden verilen bilgiye göre, CTP-BG Gazimağusa milletvekili adayları, Alaniçi köyünü ziyaret etti.

ŞAHALİ

CTP-BG İlçe Başkanı Erkut Şahali ziyarette yaptığı konuşmada UBP’yi hükümet döneminde eşitsizlik yaratmak, demokrasiyi yaralamak ve kaynakları sorumsuzca harcamakla suçladı.

Seçimleri kazanması durumunda CTP-BG’nin sivil toplum örgütleri ve üretici birliklerinin egemen olacağı bir anlayış içinde olacağını kaydeden Şahali, iktidara gelmeleri halinde neyi ne zaman yapacaklarının programda yazdığını, belirsizliğe yer bırakmadıklarını savundu.

SOYER

CTP-BG eski Genel Başkanı ve Gazimağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise yaptığı konuşmada, UBP’nin bütçe açığını kapattığının doğru olmadığını, aksine açığın büyüdüğünü ileri sürdü.

Ülkenin iç ve dış borç toplamının Gayri Safi Milli Hasılanın (bir ülke vatandaşlarının verilen bir yıl için ürettikleri toplam mal ve hizmetlerin toplamı)  yüzde 121 oranına geldiğini, Güney Kıbrıs’ta bu oranın yüzde  90 olduğunu iddia eden Soyer, bütçe açığının böyle devam etmesinin tüm sektörlere desteklerin azalması demek olduğunu söyledi.

Soyer, “UBP Hükümeti yüzde 14 oranında hayat pahalılığını maaşlara yansıtmadı; fiyat istikrar fonuna yüklenen vergilerle mazottan hayvan yemine kadar her şeyin pahalılaştırdı” dedi.

“SUYUN GEÇECEĞİ TARLALARI UCUZA ALMAK İSTEYENLER VAR”

Türkiye’den gelecek olan suyla ilgili hiçbir hazırlık yapılmadığını, ne yetiştirileceğini ve nasıl satılacağının belli olmadığını öne süren  Soyer, ayrıca Türkiye’den gelecek suyun nereden geçeceğini bilenlerin Mesarya’daki toprakları ucuza almak istediğini de  iddia etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.