1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK: “HALKA POLİSİN SİVİLE BAĞLANACAĞI SÖZÜNÜ VERDİK, SÖZÜ TUTACAĞIZ”
CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK: “HALKA POLİSİN SİVİLE BAĞLANACAĞI SÖZÜNÜ VERDİK, SÖZÜ TUTACAĞIZ”

CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK: “HALKA POLİSİN SİVİLE BAĞLANACAĞI SÖZÜNÜ VERDİK, SÖZÜ TUTACAĞIZ”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Polis Yasası’nın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen ve halka Polis’in sivile bağlanacağı sözü veren CTP-BG’nin, bu konuda halkına verdiği sözü tutmakla ve Polis’in demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun

A+A-

 CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Polis Yasası’nın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen ve halka Polis’in sivile bağlanacağı sözü veren CTP-BG’nin, bu konuda halkına verdiği sözü tutmakla ve Polis’in demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun şekilde yönetilmesini sağlamakla yükümlü olduğunu kaydetti.

Erk yazılı açıklamasında, “50 yıldır olağanüstü şartların yaşandığı ülkemizde demokrasi ve sivilleşme adına ne zaman bir adım atılmak istense demokrasi düşmanı statükocular koro şeklinde aynı şeyleri tekrarlamaya başlar. ‘Vatan elden gidiyor’ naraları eşliğinde Kıbrıs Türk halkının üzerine karabasan gibi çökerler” ifadelerine yer verdi.

“UBP’li siyasetçilerin emir komuta zincirinde yaşamaya alışık olduğu için halkın da bu şekilde yaşamasını istediğini” öne süren ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Polis’in sivile bağlanması konusundaki söylemlerini eleştiren Erk, polisin sivile bağlanırsa siyasallaşacağını iddia etmenin komik ve ilkel olduğunu savundu.

“AMAÇ SİYASALLAŞMIŞ OLAN POLİS’İ ÇAĞDAŞ NORMLARA SOKMAK”

Kutlay Erk, “CTP’nin amacı, zaten siyasallaşmış olan Polis’i çağdaş normlara sokarak demokratikleşmesini yani sivilleşmesini sağlamaktır. Amaç, keyfi terfilerle adalet duygusu zedelenen, nakillerle sindirilen ve tehdit edilen polisimizi, ülkeyi yıllardır yöneten UBP’nin bu köhne zihniyetinden kurtarmaktır” dedi.

“Başbakan Özkan Yorgancıoğlu görevini devralırken polisteki terfi ve atamaların aniden uygulandığını; Polis Nakil Tüzüğü’nün adil olmayan yapısı nedeniyle onlarca polisin haksızlığa uğradığını, üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgalarda dahi siyasi kararlar alınıp bazı öğrencilerin sınır dışı edildiğini, gazetelere işkence haberleri yansıdığını” anlatan CTP-BG Genel Sekreteri Erk, açıklamasında şunları belirtti:

“Bu nedenle, Polis Yasası’nın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Partimiz, bu konuda halkına verdiği sözü tutmakla ve Polis’in demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun şekilde yönetilmesini sağlamakla yükümlüdür. Son genel seçimlerde halkın 21 milletvekili ile hükümet kurma yetkisi verdiği CTP, gerek seçim manifestosu olan Akıl Defteri’nde yer aldığı gibi gerekse muhalefette olunan dönemde olduğu gibi, polisin sivile bağlanacağı sözünü halkına vermiştir. Halkından aldığı onayla Meclis çalışmalarını sürdüren hükümetteki arkadaşlarımıza desteğimiz ve güvenimiz tamdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.