1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 50’İNCİ YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA MESAJ YAYINLADI
CTP-BG ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 50’İNCİ YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA MESAJ YAYINLADI

CTP-BG ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 50’İNCİ YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA MESAJ YAYINLADI

CTP-BG Şanlı Erenköy Direnişi’nin 50’inci yıldönümü kapsamında mesaj yayınladı

A+A-

ERK: “BU DİRENİŞ; KIBRISLI TÜRKLERİN YURTLARINI KORUMAK İÇİN GÖSTERDİĞİ  BİR YURTSEVERLİK ÖRNEĞİDİR”

Cumhuriyeçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Şanlı Erenköy Direni’nin 50’inci yıldönümü kapsamında yayınladığı mesajda, Erenköy Direnişi’nin Kıbrıslı Türklerin yurtlarını korumak için gösterdiği yurtseverlik örneği olduğunu vurguladı.

CTP-BG Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı mesajında, 8 Ağustos’un, Kıbrıslı Türklerin ‘faşist’ Rum milisleri ve silahlı kuvvetlerine karşı yaptığı bir direniş olduğunu belirten Erk, direnişe katılanlara Kıbrıs Türk halkının müteşekkir olduğunu kaydetti.

Adada hala çözüm bulunmaması ve sürdürülebilir bir barışın gelmemisi yapılması gerekli büyük bir ödevin devam ettiğini gösterdiğini belirten Erk, Kıbrıs sorununun çözümünü; yurtseverlik ruhu ve insanı odağında gören ilerici politikalarla gerçekleştirmenin Kıbrıs Türk halkı, direnişe katılan  yurtseverler ve gelecek nesillere ödenmesi gerekli bir borç olduğunu söyledi.

Kutlay Erk, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu, Kıbrıs sorununa sürdürülebilir çözüm bulmada hükümet ve tüm siyasi partileri de sürece katarak samimi olarak çalışmaya davet etti.

“Kıbrıs’ta mevcut statükonun sürdürülemez olduğunu herkes söylemektedir. Yani bu statüko değişecektir. BM ölçütlerinde bir barışın bir an önce gerçekleşmesi için CTP olarak katkımızı koymaya hazırız. Cumhurbaşkanı’nı da katkımızı almaya davet ederiz” diyen Kutlay Erk,  Erenköy Direnişi’nin ruh ve vizyonu geçen onlarca yıla rağmen devam etmesinin; Kıbrıs Türk halkının çözüm ve barışa duyduğu ihtiyaçtan kaynaklandığını belirtti.

Erk,  Erenköy Direnişi’nde şehit düşenleri  bir kez daha saygıyla andıklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.