1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG'DE FLAŞ İSTİFA!
CTP-BG'DE FLAŞ İSTİFA!

CTP-BG'DE FLAŞ İSTİFA!

CTP-BG'DE FLAŞ İSTİFA!

A+A-

CTP Girne Milletvekili Abbas Sınay partisinden istifa ettiğine dair mektubu Meclis Başkanlığı'na sundu. CTP Genel Merkezi Sınay'ı kararından vazgeçirmeye çalışıyor.

 

Cumhuryetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne Milletvekili Abbas Sınay’ın şok bir kararla partisinden istifası kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Parti yetkilileri gazete360'ın sorularını yanıtladı.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Abbas Sınay'ın parti yetkili kurullarına ulaşan bir istifasının olmadığını kaydetti. Meclis Başkanlığına sunulan bir istifanın söz konusu olduğunu kaydeden Erk, "Zaman zaman siyasette parti ile ilişkilerde mutsuzluklar olabilir. Bunlar üzerinden sıkıntı gelişti" dedi.

Kendisinin Abbas Sınay ile görüşmediğini ancak bazı partili arkadaşlarının görüşme yaptığını anlatan Erk,  "Biz Abbas Beyi sevip sayıyoruz... Mutsuzluk var, bu mutsuzluğu nasıl çözebiliriz... Arkadaşlarla görüşüyoruz ve bu krizi çözmeye çalışıyoruz"


"BİR TAKIM RAHATSIZLIKLARI VARDI"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de Genç Tv’de yayınlanan Aysu Basri Akter’in hazırlayıp sunduğu Günün Getirdikleri programında konuya ilişkin soruyu yanıtladı.

Abbas Sınay’ın parti içerisinde bir takım rahatsızlıkları olduğu ifade eden Gülle, “Konu daha önce de bilgime gelmişti bu istifanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyorum ama arkadaşız, temiz ve sağduyulu bir insandır en doğru kararı vereceğini düşünüyorum” dedi.

BELEDİYE SEÇİMLERİ...

 CTP-BG kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre Abbas Sınay’ın belediye seçimlerinde parti içerisinde yaşanan olaylardan dolayı büyük bir rahatsızlık duyduğu belirtildi.

CTP-BG Genel Sekreteri Erk, istifanın belediye seçimleriyle alakalı olmadığını söyledi, ancak istifaya neden olan mutsuzluğun ne olduğuna dair bilgi vermedi.

Abbas Sınay 2005 yılında bu yana Cumhuriyet Meclisi’nde CTP-BG’den milletvekili olarak görev yapıyordu.

360

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.