1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CTP BLÖF YAPIYOR”
“CTP BLÖF YAPIYOR”

“CTP BLÖF YAPIYOR”

Etme bulma dünyası;

A+A-

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, sağda ittifak anlaşmasını eleştiren Başbakan’a CTP-ÖRP hükumetini sorarak ekledi

Yerel seçime doğru yaşanan gelişmeleri değerlendiren Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Ada TV’de katıldığı Öğlen Ajansı’nda soruları yanıtladı. Hükumet ortaklarından DP-UG’nin ana muhalefet partisi UBP ile yerel seçimlere yönelik işbirliği anlaşmasının etik olmasa da mümkün olduğunu vurgulayan İzcan, Başbakanın konuya ilişkin açıklamalarını eleştirerek, CTP-ÖRP koalisyon hükumet öncesi yaşananları anımsattı. CTP’nin hükumetten çekilemeyeceğini ileri süren İzcan, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun blöf yaptığını söyledi.

“ETME BULMA DÜNYASI”

CTP’nin2006 yılında Özgürlük ve Reform Partisi ile kurduğu koalisyon hükumetini anımsatan İzcan, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na şöyle seslendi; “İttifak etik olarak ters bir durum ama mümkün. Etme bulma dünyasıdır bu. Milletvekillerini ayarttınız UBP ve DP’den. ÖRP partisini kurdurtmuştunuz. Sonra da DP ile hükumetteyken ÖRP ile anlaşıp DP’yi yolda bırakmıştınız. Siz bunu yapmıştınız şimdi de Serdar Bey size bunu yaptı. CTP geçmişte yaptıklarını şimdi buldu. Şimdi ‘bana bunu yapamazlar’ diyemezsin. Bal gibi yaparlar“

SOLDA GÜÇ BİRLİĞİ

CTP’nin diğer sol partileri bugüne kadar hep dışladığını ifade eden İzcan,CTP’nin bugün tek başına kaldığını belirtti. CTP dışında kalan diğer sol partilerin yerel seçimlerde tek bir çatı altında toplanması için çalışmaların devam ettiğini belirten İzcan, bu birliğe Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de dahil olduğunu kaydetti. İzcan ortak adaylarının da Mustafa Akıncı olabileceğini sözlerine ekledi.BKP, YKP, TDP ve diğer sivil toplum örgütlerininbu noktada önemli bir aşama kat ettiklerini belirten İzcan, muhalif sistem karşıtı güçlerin tek bir çatı altında toplanmasını hedeflediklerini belirtti.

“BAŞBAKAN BLÖF YAPIYOR”

Başbakan Yorgancıoğlu’nun ittifaka yönelik eleştirilerini blöf olarak değerlendiren İzcan, hükumetin bozulamayacağını ileri sürdü. CTP/BG Yerel Yönetimlerden Sorumlu MYK Üyesi Hakan Kuntay’ın, UBP-DP ittifakına ilişkin ‘toplumu kamplara bölmek yanlıştır’ yorumunu eleştiren İzcan, bu yöndeki açıklamaların CTP’nin çıkarlarının zarar gördüğü için yapıldığını kaydetti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.