1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP/BG 24. OLAĞAN KURULTAYI BAŞLADI
CTP/BG 24. OLAĞAN KURULTAYI BAŞLADI

CTP/BG 24. OLAĞAN KURULTAYI BAŞLADI

İktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) 24'üncü Olağan Genel Kurultayı, bugün yapılıyor. Başkanlık için Özkan Yorgancıoğlu ile Asım Akansoy yarışacak. 40 kişilik parti meclisine 114 aday var.

A+A-

GENEL BAŞKANLIK İÇİN YORGANCIOĞLU VE AKANSOY YARIŞIYOR

İktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) 24'üncü Olağan Genel Kurultayı, bugün yapılıyor.

Kurultay, bir buçuk saat gecikmeyle, saat 11.30’da Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

Erken seçimler dolayısıyla ertelenen CTP/BG Kurultayı’nda, genel başkanlık için şu andaki CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile CTP/BG Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy yarışacak.

1118 DELEGE OY KULLANACAK

Kurultay'da bin 118 CTP/BG delegesine oy kullanma hakkı verilecek. Oylamaya katıltacakların, Divan Kurulu tarafından isimleri anons edildiğinde ispat-ı vücut yapıp imza karşılığı oy pusulalarını teslim alması gerekiyor.

Parti Meclisi karına göre, başkan seçilecek kişinin kurultayda oy kullanacak delegelerin salt çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor.

40 kişilik Parti Meclisi için 114 aday yarışacak. Seçimde yüzde 30 kadın kotası da uygulanacak.

ESKİ BAŞKANLARIN PANKARTLARI ASILDI

Salona partinin eski başkanları Ahmet Mithat Berberoğlu, Özker Özgür, Mehmet Ali Talat, Ferdi Sabit Soyer’in ve merhum genel sekreter Naci Talat’ın pankartları yanında, “Çözümün gücü, barışın umudu, geleceğin güvencesi” yazılı pankartlar asıldı.

Salonun tavanında ise “Adalet, vicdan, engelsiz yaşam, dayanışma, ekoloji, özgürlük, barış” yazılı balonlar bulunuyor.

KURULTAYA KATILANLAR VE GÜNDEM

CTP/BG’nin 24. Olağan Kurultayı’na Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar, TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, bazı bakan ve milletvekilleri, sendika başkanları, Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakçı, Barış ve Demokrasi Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve Milletvekili Nazmi Gür, Cumhuriyetçi Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş, Halkların Demokrasi Partisi MYK Üyesi Kadir Akın ve Yeşiller ve Sol Gelecek Temsilcisi Yelda Çubukçu; Güney Kıbrıs’tan ise DİSİ Başkan Yardımcısı Georgios Georgio, DİSİ Temsilcisi Charalambos Stravrides, AKEL Polütbüro Üyesi Eleni Mavrou, AKEL Temsilcisi Nickolas Moudouros, EDEK Dışilişkiler Bürosu Üyesi Andreas Panayides ve EDİ Dışilişkiler Bürosundan Spirous Hadgrigoriu’nun da aralarında bulunduğu konuklar da katılıyor.

DİVAN BAŞKANI ÖNSAV

Kurultayın açılışı için kürsüye çıkan Genel Sekreter Asım Akansoy, Divan Başkan ve yardımcılar için önerileri aldı. Divan Başkanlığı’na Feridun Önsav, Yardımcılığına Sibel Sorakın; divan üyeliğine Simge Okbura, Melikle Bisikleçiler, Ayşen Çetinsoy, Mehmet Soylu ile Hasan Fadıl oybirliğiyle seçildi.

Feridun Önsav yaptığı konuşmada partinin 43 yıldır barış, demokrasi, insan hakları ve refah için mücadele ettiğini anlattı.
Ardından demokrasi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Kurultay gündemi CTP/BG genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun konuşması ile devam ediyor. Mesajların, faaliyet raporunun, mali raporun okunmasından sonra faaliyet raporu ve mali rapor ile ilgili genel görüşmeye geçilecek. Mali raporun aklanması ve karar tasarılarının görüşülmesi ve oylanmasının ardından seçimler başlayacak.

Bu kapsamda genel başkan seçimi, parti meclisi üyeleri ve Yüksek Onur Kurulu üyeleri seçilecek. Kurultay dilek ve temennilerle son bulacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.