1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP/BG GENEL SEKRETERİ ERK DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’YE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERİ YANITLADI
CTP/BG GENEL SEKRETERİ ERK DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’YE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

CTP/BG GENEL SEKRETERİ ERK DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’YE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs Türk halkının yine çok önemli bir sürecin içinden geçtiğini kaydederek, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Kıbrıs sorununun çözümü adına yaptığı çalışmaları sonuna kadar de

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs Türk halkının yine çok önemli bir sürecin içinden geçtiğini kaydederek, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Kıbrıs sorununun çözümü adına yaptığı çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

Nami’nin yaptıklarının Kıbrıs’ta yaşanacak çözüm sürecine büyük katkılar sağlayan çalışmalar olduğunu ifade eden Erk, partinin alınan bu olumlu sonuçlardan mutlu olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklamasında, UBP milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nun çıkışlarını da eleştiren Erk, bu ifadeler için “kendi faşist bakış açısından bakıldığında belki doğrudur. Ancak Tahsin Bey ve onun gibilere rağmen bu adaya barış gelecek.” ifadelerini kullandı.

Ertuğruloğlu’nu “siyaset yapacak diye kişilere ve ailelerine saldırmakla” eleştiren Erk, bunun sağlıklı bir ruh hali olmadığını savundu ve “hiçbir faşistin sağlıklı ruh hali olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

Erk, açıklamasında “Biz CTP olarak, Kıbrıs’a barış ve çözüm getirmek için özne bildiğimiz Kıbrıslı Türklerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunca yıldır hamaset yapanların bu halkın bir adım ileri gitmesini istemediğini bildiğimiz için, halkımızın çağdışı kalmış bu ve benzeri düşüncelere prim vermediğinden de eminiz.” ifadelerine yer verdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.