1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP’NİN KURUCU BAŞKANI AHMET MİTHAT BERBEROĞLU ANILDI
CTP’NİN KURUCU BAŞKANI AHMET MİTHAT BERBEROĞLU ANILDI

CTP’NİN KURUCU BAŞKANI AHMET MİTHAT BERBEROĞLU ANILDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Kurucu Başkanı Ahmet Mithat Berberoğlu, ölümünün12. yıldönümü nedeniyle mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Kurucu Başkanı Ahmet Mithat Berberoğlu, ölümünün12. yıldönümünde Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Demokrasi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulup, dua okunan törende CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile merhum Ahmet Mithat Berboğlu’nun kardeşi Attila Berberoğlu birer konuşma yaptı.

Törene, Başbakan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, CTP-BG Girne Kadın Örgütü Başkanı Özay Kalyoncu, bazı milletvekilleri ve Berberoğlu’nun ailesiyle sevenleri katıldı.

YORGANCIOĞLU “CTP’Yİ, ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRME ADINA KURDU”

CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, konuşmasında, Ahmet Mithat Berberoğlu’nun 1970’li yıllarda ülkeye demokrasiyi getirmek adına büyük bir cesaretle CTP’yi kurduğunu belirterek, o koşullarda dönemin iktidarına kafa tutmanın büyük bir cesaret işi olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, partiyi kurduktan sonra ülkede demokrasinin kurumsallaşması, insanların hak ettiği yaşam biçimine kavuşması ve gün geldiğinde ülkede çözümün hayat bulması için mücadele eden Berberoğlu’nun, kavgasını demokrasiye olan inanç, insan sevgisi ve tehditlere rağmen sürdürdüğünü kaydetti.

Ülkede demokratikleşme süreci gündeme geldiğinde sarf ettiği sözlerin yeniden hayat bulduğunu ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, ülkede onun gibi insanlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Berberoğlu’nu yıllar geçse de anmaya devam edeceklerini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, ”Huzurunda saygıyla eğilerek, demokrasi ve barış mücadelemizin hala daha devam etmekte olduğunu ve onun anısına  bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmamız  gerektiğinin altını çiziyorum” dedi.

BERBEROĞLU:  “DEMOKRASİ AŞIĞI, CİDDİ VE DÜRÜST BİR İNSANDI”

Attila Berberoğlu ise merhum kardeşi Ahmet Mithat Berberoğlu’nun, demokrasi aşığı, ciddi, dürüst bir insan olduğunu anımsatarak, mücadelesini demokrasi ile Kıbrıs Türklerinin daha iyi yaşaması için verdiğini vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.