1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "CUMA GÜNÜ ERCAN HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURABİLİR"
"CUMA GÜNÜ ERCAN HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURABİLİR"

"CUMA GÜNÜ ERCAN HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURABİLİR"

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Cuma günü KTAMS’ta örgütlü personelin Ercan Havalimanı’nda grevde olacağını açıkladı.

A+A-

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Cuma günü KTAMS’ta örgütlü personelin Ercan Havalimanı’nda grevde olacağını açıkladı. Cuma günü grevde olmayan yeterli personel bulunmazsa 08.00 – 15.30 saatleri arasında Ercan’da uçuşlar duracak. 

Genç TV’de Baykan Gürses Özdağ’ın hazırlayıp sunduğu “Yeni Güne Merhaba” programının bugünkü konuğu Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Girne dağ yolunda meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaptan, hükümetin yapılan grev ve eylemlere karşı duyarsız kaldığını ifade etti. Çarşamba günü Lefkoşa, Cuma günü ise ülke genelinde grev kararı alındığını hatırlatan Kaptan, Ercan Havalimanı’nda KTAMS’ta örgütlü personelin Cuma günü grevde olacağını ve Ercan’da Cuma günü uçuşların duracağını açıkladı.

MUSTAFA SOFİ: “ERCAN’DA ÖRGÜTLÜ TEK SENDİKA KTAMS DEĞİL”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan’ın açıklamaları üzerine Kıbrıs Postası’nın görüşlerine başvurduğu Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, KTAMS’ın Ercan Havalimanı’nda görev yapan itfaiye biriminde örgütlü olduğunu ifade etti. KTAMS’ın itfaiye biriminde en çok üyeye sahip sendika olmasına rağmen KAMU-SEN’e örgütlü personelde olduğunu belirten Sofi, KAMU-SEN’in Sendikal Platform’a dahil olmadığını ve grev kararı bulunmadığını hatırlattı.

“GÖREV YAPACAK YETERLİ PERSONEL VARSA UÇUŞLAR ETKİLENMEZ”

Cuma günü greve katılımın çalışma koşullarını etkileyecek boyutta olması halinde grev saatlerinde kesinlikle uçuşların duracağını vurgulayan Mustafa Sofi, “gerekli incelemeleri ve değerlendirmeleri yapacağız, eğer greve katılmayan itfaiye personeli sayısı yeterliyse ve olası bir durumda müdahale edebilecek ekip hazır durumdaysa uçuşların etkilenmemesi kararı benim inisiyatifimdedir” dedi.

“İTFAİYE EKİBİ YOKSA HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILIR”

Bir havalimanında uçakların güvenliğini sağlayan en önemli unsurun itfaiye ekibi olduğunu belirten Sofi, uçak inerken ya da kalkarken olası bir tehlike durumunda müdahale edebilecek bir ekip olmaması halinde sivil havacılık kuralları gereği bunun riske alınamayacağını ve grev saatlerinde havalimanının mutlaka uçuşlara kapatılacağını sözlerine ekledi.  

CEM KAPISIZ: “HÜKÜMETİN DUYARSIZLIĞI YÜZÜNDEN HALKI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, Sendikal Platform’un Çarşamba ve Cuma günü için aldığı grev kararına destek vermeyeceklerini açıkladı. Hava Trafik Kontrolörleri’nin grevde olduğu durumlarda halkın mağdur olduğuna dikkat çeken Kapısız, “biz iki grev yaptık ve bekledik ki hükümet bu durumu dikkate alsın. Yaşanan feci kazayla ilgili sorumlular yargılansın, gerekli istifalar gerçekleşsin. Yani hükümet üstüne düşen görevi yerine getirsin.

Fakat hükümet ne kazada yaşanan mağduriyetleri ne de uçuşların gerçekleşmemesinden yaşanan mağduriyetleri dikkate almadı. Biz bu duyarsızlığı halka mal ederek, vatandaşları daha fazla mağdur etmek istemiyoruz. Elbette ki farklı eylem yöntemleriyle tepkimizi sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık  

 
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.