1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI AKINCI, YARIN KKTC’YE DÖNECEK
CUMHURBAŞKANI AKINCI, YARIN KKTC’YE DÖNECEK

CUMHURBAŞKANI AKINCI, YARIN KKTC’YE DÖNECEK

Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın KKTC’ye dönecek

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kıbrıs’ın ciddi bir yol ayrımına geldiğine olan inancını dile getirdi.

Brüksel ve İstanbul’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın akşam saat 08:00’de KKTC’ye dönecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul’da çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet başkanları ile bakanların katıldığı 20’nci Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, “Kıbrıs’ın da ciddi bir yol ayrımına geldiğine inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, dünyadaki yaygın eğilimin aksine, Kıbrıs’ta din, dil ve ırk farklılıklarına rağmen işbirliği ruhuyla ortak bir federal devlet kurmanın mümkün olduğunu ifade etti.

50 yıldır süren müzakerelerin bu kez sonuç vermesinin tarafların aynı derecede istekli ve gayretli olmasıyla mümkün olabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Çözüm istikametinin seçilmemesi halinde yeni bir yola girileceğini şimdiden öngörmeliyiz” dedi.

Kıbrıs’ta çözümün herkesin kazanacağı bir formül olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kıbrıs Türk tarafı olarak bizler inançla iki kesimli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon için çalışıyoruz” dedi.Akıncı, zirvenin ardından KKTC tanıtım standını ziyaret etti.

İstanbul’daki zirve süresince ülkenin doğal ve tarihi zenginlikleri ile özgün lezzetlerinin tanıtıldığı stant, Cumhurbaşkanlığı ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde İstanbul Başkonsolosluğu tarafından kuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.