1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GİAD BAŞKANI TUNALI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GİAD BAŞKANI TUNALI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GİAD BAŞKANI TUNALI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Eroğlu, GİAD Başkanı Tunalı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, nihai hedeflerinin müzakere masasından kalkarken bir anlaşmaya imza atarak kalkmak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Ceyhun Tunalı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Tunalı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na kabulü için teşekkür etti. Tunalı, 19’uncu dönem genel kurulda seçilenler olarak ziyareti gerçekleştirdiklerini, Kıbrıs sorunuyla ilgili de bilgi almak istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, GİAD’ın yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. GİAD’ın Anavatan Türkiye’deki kuruluşlarla işbirliği içinde olduğunu belirten Eroğlu, bunun son derece önemli olduğunu kaydetti.

Eroğlu, Kıbrıs sorununun yıllardan beri devam ettiğini, çözüm fırsatlarının çıktığını ancak bu fırsatların karşı taraf tarafından reddedildiğini ifade etti.

Liderlerin daha sık görüşeceği bir sürece girildiğini belirten Eroğlu, cuma ve pazartesi olmak üzere iki görüşme yapılacağını söyledi. Eroğlu, “Yakınlaşma imkanı arayacağız, sağlayabilir miyiz, sağlayamaz mıyız bunu müzakere masasında göreceğiz. Kıbrıs Türk tarafının amacının yaşayabilir, kalıcı bir anlaşmaya ulaşabilmektir” dedi.

Güney Afrika’da birleşmeyi sağlayan kişinin Kıbrıs’ta bulunduğunu söyleyen Eroğlu, müzakerecilerle görüşeceğini belirtti.

Çözümü Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halkının bulacağını vurgulayan Eroğlu, dışarıdan öneriler getirilebileceğini, ancak önemli olanın iki halkın ne istediği olduğunu ifade etti.

“Halkımızın bir anlaşmadan yana olduğunun farkındayım” diyen Eroğlu, anlaşmanın bugünü aratmayacak bir anlaşma olması gerektiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.