1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU KONUK ÇOCUKLARI KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU KONUK ÇOCUKLARI KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU KONUK ÇOCUKLARI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 15. Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılmak üzere KKTC’ye gelen yabancı konuk ekipleri kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede, festivale katılan yabancı konuk öğrenciler, idarecileri ve ev sahibi ekipler, Eroğlu’na ülkelerine özgü hediyeler sundu ve anı fotoğrafı çektirdi.

Bu yıl 23 Nisan İlkokulu’nun organizesi ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivale, Türkiye, Azerbaycan, Londra Türk Okulu, Hindistan, Malezya ve Sırbistan katılıyor.

Ziyaret sırasında konuk heyetlere başkanlık yapan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürü Bümin Paşa, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na festival hakkında bilgiler vererek, Eroğlu’na katkılarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, bu önemli günde ülke çocuklarını yalnız bırakmayıp KKTC’ye gelen ve sevinçlerine ortak olan misafir ekiplere teşekkür ederek, konuk öğrencilerin KKTC’de kaldıkları süre içinde çok iyi arkadaşlıklar ve dostluklar edineceğine inanç belirtti.

Eroğlu, öğrenciler için bugünün hayatlarındaki en önemli günlerden biri olduğunu düşündüğünü, çünkü burada yeni arkadaşlıklar kuracaklarını ve unutamayacakları izlenimler edineceklerini ifade ederek, ziyaretleri çerçevesinde ülkeyi gezip tanımalarını da istedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu’na 23 Nisan İlkokulu öğrencileri tarafından “Festival Çiçeği” sunuldu.

eroglu2.jpg

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.