1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, TC MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, TC MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, TC MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1964’den beri antlaşma niyetiyle görüşme yapıldığına işaret ederek, ne Kıbrıs Türk halkının ne de dünyanın geri kalanının, 50 yıl daha anlaşma olsun diye bekleyecek sabrı kaldığını belirtti.

A+A-

EROĞLU: “NE KIBRIS TÜRK HALKI NE DE DÜNYANIN GERİ KALANININ, 50 YIL DAHA ANLAŞMA OLSUN DİYE BEKLEYECEK SABRI KALDI”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1964’den beri antlaşma niyetiyle görüşme yapıldığına işaret ederek, ne Kıbrıs Türk halkının ne de dünyanın geri kalanının, 50 yıl daha anlaşma olsun diye bekleyecek sabrı kaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, TC Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi heyetini kabul etti.

TC Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel, KKTC’ye dün geldiklerini ve şehitliği gezdiklerini belirterek, bugün de Cumhurbaşkanlığında ağırlanmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, zaman zaman TC’den gelen gazilerin kendisini de ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “hepimiz bu topraklar için terini kanını akıtmış insanlarız” dedi.

Savaşlara bir amaç doğrultusunda girildiğini ifade eden Eroğlu,  kendilerinin bu neticede sağlanan barış ortamında KKTC’yi kurmayı başardıklarını söyledi.

KKTC’nin Türkiye haricinde bir ülke tarafından tanınmamasına rağmen tüm kurum ve yapısıyla bir devlet olduğunu vurgulayan Eroğlu, Kıbrıs’ta yaşayabilir bir antlaşma yapılması için yıllardır uğraştıklarını belirtti.

Zaman içerisinde ortaya çıkan bazı anlaşma metinlerini de Rum tarafının reddettiğini ifade eden Eroğlu, hatta ilk kez Rum tarafının, görüşmeler başlasın diye bile ortak açıklama koşulu ortaya koyduğunu anlattı.

Eroğlu, BM kararlarındaki “ön koşulsuz müzakereler başlar” ifadesine işaret ederek, “anlaşmaya niyetiniz varsa anlaşırsınız yoksa daha aylarca uğraşırsınız” dedi.

İki aydan uzun bir zamandır müzakereler başlasın diye uğraştıklarını; kendilerinin 5 ayda anlaşma sağlanır dedikleri bir ortamda hala ortak metnin bile oluşturulamadığını dile getiren Eroğlu, “arada görüştük ancak adam nuh diyor peygamber demiyor” şeklinde konuştu.

Eroğlu, temennilerinin onların da bir anlaşma arzusuyla masaya gelmeleri olduğunu belirterek, anlaşmadan kastın nasıl olursa olsun değil, elbette geçmişte yaşananları yaşatmayacak, Türkiye’nin etkin garantisinde bir anlaşma istiyoruz” dedi.

Eroğlu,” Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını değil yeni bir devlet istiyoruz” diyerek Rum tarafından bir uzlaşma niyeti görmediğini de vurguladı.

Eroğlu, 1964’den beri antlaşma niyetiyle görüşme yapıldığını, ne Kıbrıs Türk halkının ne de dünyanın geri kalanının 50 yıl daha anlaşma olsun diye bekleyecek sabrı kaldığını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.