1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Derviş Eroğlu, “Azınlık noktasına itilmeye çalışılan bir topluluk noktasından devlet sahibi bir halk noktasına gelişimizde köyde, mahallede, kentte ilk, orta veya lisede görev yapan kahraman öğretmenlerimizin çok büyük katkısı vardır” dedi.

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “AZINLIK NOKTASINDAN DEVLET SAHİBİ HALK NOKTASINA GELİŞİMİZDE ÖĞRETMENLERİMİZİN KATKISI BÜYÜKTÜR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Azınlık noktasına itilmeye çalışılan bir topluluk noktasından devlet sahibi bir halk noktasına gelişimizde köyde, mahallede, kentte ilk, orta veya lisede görev yapan kahraman öğretmenlerimizin çok büyük katkısı vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında,  Kıbrıs Türk öğretmeninin, egemenliğin ve özgürlüğün değerini iyi bildiğinden emin olduğunu vurgulayarak, sıkıntıların geçici olduğunu, aydınlık yarınlar için el ele gönül gönüle çalışarak özgür yaşamaya devam edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Benim dileğim , beklentim çok değerli öğretmenlerimizin hangi koşulda olurlarsa olsunlar insan sevgisinden, hoşgörüden, idealist olmaktan , Atatürkçü düşünceden, demokrasi yolu ve evrensel değerlerden ayrılmamalarıdır. Kıbrıs Türk öğretmenlerine yakışan budur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.

Eroğlu, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayarak,  Atatürk’ün kara tahta başına geçerek  mesleğin öneminin altını çizdiğini hatırlattı.

Eroğlu, öğretmenlerin insanlara; aktardıkları bilgiler ve deneyimlerle içerik kazandırarak onları yaşam yolculuğu sırasında kullanacakları en özel ve doğru bilgilerle donatan ulvi kişiler olduğunu kaydederek, “Öğretmenler bir topluma değer katan, onun kültür, eğitim seviyesinin  belirlenmesinde büyük rol oynayan temel kişilerdir” dedi.

Eroğlu mesajında şu ifadelere  yer verdi:

“Bugünlerimizle, yarınlarımız; sevgi, saygı, vefa,  dostluk nedir bilen faziletli , çağdaş değerlere bağlı öğretmenler sayesinde gerektiği gibi şekillenmektedir

Böylesi önemli bir meslek üzerinde gerek o mesleği icra edenler, gerekse devlet ve halk önemle durmak mecburiyetindedir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.