1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "CUMHURBAŞKANI LİYAKAT İLKESİ KONUSUNDA TUTARLI DEĞİL"
"CUMHURBAŞKANI LİYAKAT İLKESİ KONUSUNDA TUTARLI DEĞİL"

"CUMHURBAŞKANI LİYAKAT İLKESİ KONUSUNDA TUTARLI DEĞİL"

Açıklama şöyle:

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi, Cumhurbaşkanı'nın Turizm Müsteşarlığı'na Kemal Deniz Dana'yı Ataması ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yaklaşık iki ay önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na yapılacak atamaya ilişkin üçlü kararnameyi imzalamamasını doğru bulduğumuza dair bir açıklama yapmıştık. Bu tavrı doğru olarak nitelendirmemize gerekçe olarak da Cumhurbaşkanı’nın atamalarda liyakat – yani işe en uygun kişinin seçilmesi – ilkesini dikkate alıyor olmasını göstermiştik.

Zira Cumhurbaşkanı, o aşamada kendisinin Kemal Deniz Dana’nın Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasına onay vermemesiyle ilgili olarak “turizm alanına çok uzak olan ve konu ile ilgisi olmamış bir kişinin önerilmesi doğru değildir” şeklinde bir izahat yapmıştı.

İki ay önceki açıklamamızda ayrıca Cumhurbaşkanı’nın o güne kadar imzaladığı üçlü kararnamelerde liyakat prensibine uyulup uyulmadığına her zaman dikkat etmediğinin farkında olduğumuzu, ancak ilerleyen süreçte, Dana’nın atanmasını sorgularken yaptığı gibi, bu prensibi gerçekten önemsediğini gösterecek şekilde hareket edeceğini ve uygulanması konusunda daha tutarlı bir duruş sergileyeceğini umduğumuzu belirtmiştik.

Geçen gün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun Cumhurbaşkanı’nın Dana’nın atanmasını onayladığına dair açıklamasını okuduk. Ancak açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın daha önceki – bu atamaya onay vermekten imtina etme – tavrının gerekçesi olarak gösterilen liyakat ilkesinin gereklerinin bu kadar kısa süre içerisinde nasıl yerine getirilmiş olduğu hususunda herhangi bir ipucuna rastlamadık. Bu durum, maalesef, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın liyakat unsurunu, ülkenin iyi yönetilmesi bağlamında olmazsa olmaz değil, duruma göre “gerekirse” rafa kalkabilecek bir ilke olarak algıladığı düşüncesini pekiştirmektedir.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu meseledeki tavrıyla, liyakat prensibini önemsediğine ilişkin sözlerini unuttuğu izlenimi vermektedir. Bu nedenle Sayın Akıncı’yı, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında liyakat prensibi konusunda yaptığı açıklamaları hatırlamaya ve verdiği sözlerin arkasında durmaya davet ederiz.

Toparlanıyoruz Hareketi

(Temiz Toplum Derneği)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.