1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI VEKİLİ SİBER, TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR TOPLULUĞU HEYETİNİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI VEKİLİ SİBER, TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR TOPLULUĞU HEYETİNİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI VEKİLİ SİBER, TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR TOPLULUĞU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber ile Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu, izolasyonların kaldırılmasında lobiciliğin önemini vurguladı.

A+A-

SİBER: “İZOLASYONLAR ALTINDA YAŞADIĞIMIZ İÇİN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ LOBİCİLİK FAALİYETLERİDİR”

ATASOY: “İZOLASYONLARIN KALKMASI İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ İÇİNDE, HÜKÜMET, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE İŞ DÜNYASIYLA BU (LOBİ) ÇALIŞMAYI YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber ile Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu, izolasyonların kaldırılmasında lobiciliğin önemini vurguladı.

Sibel Siber, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Başkanı Nezaket Emine Atasoy ile Konfederasyon yetkililerinden oluşan heyeti kabul etti.

Sibel Siber, “İzolasyonlar altında yaşadığımız için en çok ihtiyaç duyduğumuz lobicilik faaliyetleridir. Bu konuda da çok iyi bir yerde olduğumuz söylenemez. Maalesef lobicilik faaliyetlerinde geri kaldık” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan etkin konumdaki kişilerin lobicilik faaliyetlerinin katkısının yadsınamaz olduğunu kaydeden Siber, yurt dışında etkin mevkide bulunan Kıbrıs Türkleri tespit ve irtibata geçmesi amacıyla Meclis çatısı altında ilk kez Dış İlişkiler Komitesi kurduklarını söyledi.

Siber, KKTC’nin lobicilik faaliyetlerinde her tür katkıyı koymaya hazır olduğunu da kaydetti.

Yurt dışı yatırımcıların KKTC’de yatırım sürecinde bürokratik engel bulunduğu yönündeki söylemlere de atıfta bulunan Sibel Siber, hükümetin bürokratik engeller konusunu da göz önünde tutacağına inandığını kaydetti.

Siber ayrıca, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu gibi büyük bir kurumun başkanının bayan olmasının da gurur verici olduğunu kaydetti.

ATASOY

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da, KKTC üzerindeki izolasyonların kaldırılması için lobiciliğin önemini vurgulayarak her fırsatta KKTC üzerindeki izolasyonların kaldırılmasını dile getirdiklerini ifade etti.

Bünyesinde on iki konfederasyonu ve 12 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından olduğunu vurgulayan Atasoy, “KKTC’ye uygulanan ambargo ve izolasyonların kalkması için güç birliği içinde, hükümet, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla bu çalışmayı yapmamız gerekiyor” dedi.

KKTC’nin ekonomisinin kalkınması amacıyla, yabancı yatırımcıların ülkede yatırım yapması için bazı çalışmalar öngördüklerini kaydeden Atasoy, “KKTC’ye ilgi çok büyük ancak yatırımcılar yatırım yapılacağı zaman önlerinin açılmasını, bürokratik engellerin kaldırılmasını istiyor” dedi.

Yakın gelecekte Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşeceğini de dile getiren Atasoy, görüşmede Kıbrıs Türklerinin üzerindeki izolasyonların kaldırılmasının öncelikli konulardan biri olduğunu kaydetti.

Atasoy, Siber Siber’in bayan olarak başbakan ve başban olmasından dolayı gurur duyduklarını da kaydetti.

Siber ve Atasoy görüşmenin anısına karşılıklı hediye sundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.