1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CUMHURBAŞKANLIĞI CİDDİYET, DEVAMLILIK VE KARARLILIK İSTER”
“CUMHURBAŞKANLIĞI CİDDİYET, DEVAMLILIK VE KARARLILIK İSTER”

“CUMHURBAŞKANLIĞI CİDDİYET, DEVAMLILIK VE KARARLILIK İSTER”

“CUMHURBAŞKANLIĞI CİDDİYET, DEVAMLILIK VE KARARLILIK İSTER”

A+A-

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN İLE DP-UG GENEL BAŞKANI DENKTAŞ AKDOĞAN’DA TOPLANTIYA KATILDI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’na destek amacıyla Akdoğan’da düzenlenen toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre Özgürgün ile Denktaş burada yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türk halkının beklentileri doğrultusunda bir anlaşma için Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun 19 Nisan seçimlerinden başarı ile çıkması gerektiğini” vurguladı.

Özgürgün ile Denktaş, “Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu’nun seçimi kazanacağını; gerçeğin de, ülkenin beklentisinin de bu olduğunu” ifade etti.

Toplantıda ilk konuşmayı Denktaş yaptı. Denktaş, Kıbrıs konusunda ciddi bir noktada bulunulduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yapıcı öneriler sunarak görüşmeleri başarı ile sürdürdüğünü, adaylar arasında adil, kalıcı, yaşayabilir bir antlaşma yapabilecek kişinin Eroğlu olduğunu” savundu, “başarı için birlikte çalışılacağını ve 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimini Eroğlu’nun kazanacağını” öne sürdü.

Özgürgün de konuşmasında, “bugüne kadar izlediği başarılı tutum ve lider olma özelliği ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun diğer adaylardan çok önde bulunduğunu” belirtti.

“Bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın uzun zamandır politikadan elini ayağını çektiğini, şimdi ise Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunduğunu” ifade eden Özgürgün, “Cumhurbaşkanlığı ciddiyet, devamlılık ve kararlılık ister” dedi.

“CTP adayı Sibel Siber’in politikada çok yeni olduğunu, henüz Cumhurbaşkanlığı seçilecek kadar bir çalışma yapmadığını” savunan Özgürgün, “Cumhurbaşkanlığı için devleti bilmek, Kıbrıs konusuna geçmişten bugüne vakıf olmak, bu halk için bazı noktalarda önemli hizmetler vermek gerekir” diye konuştu.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, “kazanması gereken kişinin Eroğlu  olduğunu, halkın beklentisinin de bu yönde olduğunu” söyledi ve şöyle devam etti:

“Bu iş uzamamalı, birinci turdan bitmelidir. Bu potansiyel vardır ve inanıyorum ki sağduyu galip gelerek, 19 Nisan günü Sayın Eroğlu yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. UBP’nin kararı ve tam desteği sayın Cumhurbaşkanı’nın yanındadır. Bununla ilgili en küçük bir tereddüt ve kayma olamaz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.