1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TOPLANDI
CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TOPLANDI

CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TOPLANDI

Genel Kurul’da gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce onaya ve bilgiye sunuşlar

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün saat 10.00’da Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Genel Kurul’da gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce onaya ve bilgiye sunuşlar yapıldı. Bu bölümde, Başbakanlığın, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi gündeminde bulunan Toprak Ürünleri Kurumu (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi kabul edildi.

Daha sonra Başbakanlığın, aynı komitedeki, Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere görüşüldü.

ÇAVUŞOĞLU

Tezkerenin görüşülmesi sırasında söz alan UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu, polislerin aldığı terfilerin kamuoyunda tartışıldığına işaret ederek, polis mensuplarının eğitilmesi için her türlü imkanın sağlandığını dile getirdi. Polis örgütünün geliştirilmesi adına daha önce yasa değişikliği yapıldığını ancak bunun üzerinden yapılan terfilerin de tartışıldığını anlatan Çavuşoğlu, terfi edilmesi gereken bazı polislerin yabancı dil engeline takıldığını söyledi.

Bugünkü yasa değişikliğiyle, yabancı dil zorunluluğunun iki yıl sonraya ertelenmesi konusunun görüşüleceğini; kendilerinin de değişikliğe onay vereceğini anlatan Çavuşoğlu, öte yandan polis örgütü elemanlarının yabancı dil konusunda eğitilmesi gerektiğini ifade etti.

YORGANCIOĞLU

Çavuşoğlu’nun ardından söz alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Polis Örgütü’nün yabancı dil öğrenmesinin bir zorunluluk olduğunu belirtti. Polis Örgütü’nden gelen talebin 5 yılık erteleme öngördüğünü ancak kendilerinin bunu bir buçuk yıla çektiklerini anlatan Yorgancıoğlu, polislere yabancı dil eğitimi verilmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından oylanan tezkere, kabul edildi. Tezkerelerin oylanmasının ardından, gündem dışı konuşmalara geçildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.