1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET MECLİSİ, İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI
CUMHURİYET MECLİSİ, İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

CUMHURİYET MECLİSİ, İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi, bugün, saat 09.30’da DP-UG Milletvekili Özdemir Berova başkanlığında toplandı.

A+A-

“KAMU GÖREVLİLERİ (DEĞİŞİKLİK) YASA ÖNERİSİ” VE “KAMU ÇALIŞANLARININ AYLIK (MAAŞ-ÜCRET) VE DİĞER ÖDENEKLERİNİN DÜZENLENMESİ (DEĞİŞİKLİK) YASA ÖNERİSİ” OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi, bugün, saat 09.30’da DP-UG Milletvekili Özdemir Berova başkanlığında toplandı.
 
Meclisten verilen bilgiye göre, İdari ve Sosyal İşler Komitesi, gündeminde bulunan, “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Önerisi” ve “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni görüştü. 

İdari ve Sosyal İşler Komitesi ilk önce, “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni görüştü ve oybirliği ile kabul etti. 

“Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Önerisi” genel gerekçesi şöyle belirtildi:

“Kamu Görevlileri Yasası uyarınca hizmete alınan geçici personel uygulamada birtakım sıkıntılara sebep olmaktadır. Bu yasa değişikliği ile geçici personel istihdamına son verilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca halen görev yapmakta olan geçici personele ilişkin de düzenleme getirilerek, bu (Değişiklik) Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten önce geçici personel olarak hizmete alınmış olup bu (Değişiklik) Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihte halen geçici personel olarak görev yapmakta olanların, geçici personel olarak görev yaptıkları sürece bu (Değişiklik) Yasası’ndan önceki haklarından aynen  yararlanmaya devam edecekleri ve hizmet sürelerinin aynı yöntem ve şartlarla uzatılabileceği düzenlenmiştir.”

İdari ve Sosyal İşler Komitesi daha sonra “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni görüştü ve oybirliği ile kabul etti.

“Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin genel gerekçesi ise şöyle açıklandı:

“Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası uyarınca hizmete alınan geçici personel uygulamada bir takım sıkıntılara sebep olmaktadır. Bu yasa değişikliği ile geçici personel istihdamına son verilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca halen görev yapmakta olan geçici personele ilişkin de düzenleme getirilerek, bu (Değişiklik) Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten önce geçici personel olarak hizmete alınmış olup bu (Değişiklik) Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihte halen geçici personel olarak görev yapmakta olanların, geçici personel olarak görev yaptıkları sürece bu (Değişiklik) Yasası’ndan önceki haklarından aynen yararlanmaya devam edecekleri ve hizmet sürelerinin aynı yöntem ve şartlarla uzatılabileceği düzenlenmiştir.”

İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplantısına, DP-UG Milletvekili Komite Başkanı  Dr. Özdemir Berova, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Dursun Oğuz, CTP-BG Milletvekili Hüseyin Erçal, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali ve UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner katıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.