1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÇÜNKÜ İŞ BULAMIYORUM!"
"ÇÜNKÜ İŞ BULAMIYORUM!"

"ÇÜNKÜ İŞ BULAMIYORUM!"

95 TL’lik hurda için başını yaktı!

A+A-

Haspolat’taki bir işletmeye ait atölyeden alüminyum pencere parçalarını çaldıktan sonra bir hurdacıya satmakla suçlanan Bestami Gürler, tutuksuz yargılanacak

Duygu ALAN

Haspolat’ta faaliyet gösteren bir iş yerine ait kaynak atölyesi yanında bulunan muhtelif ağırlık ve ebatlardaki alüminyum pencere parçaları çalındı.

Olayın polisin bilgisine gitmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Bestami Gürler isimli kişi gözaltına alındı.

Polisten yapılan açıklamada, zanlı Bestami Gürler’in söz konusu iş yerine ait muhtelif ağırlık ve ebatlardaki alüminyum pencere parçalarını 2 Eylül 2017 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, çalındıktan sonra başka bir hurdacıya satarak 95 TL nakit parayı “sahtekarlıkla” temin ettiği kaydedildi.

Zanlı, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Olay polise 3 gün sonra yansıdı

Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ercan Kunduracı, zanlı Bestami Gürler’in Haspolat’ta faaliyet gösteren bir iş yerine ait kaynak atölyesi yanında bulunan 32 kilogram ağırlığındaki alüminyum hurdaları çalarak 3 Eylül’de bir başka hurdacıya sattığını ve 95 TL nakit para temin ettiğini belirtti.

Polis memuru Ercan Kunduracı, olayın 5 Eylül 2017 tarihinde poliste rapor edildiğini, aynı gün zanlının tespit edilerek soruşturma maksatlı gözaltına alındığını söyledi.

Soruşturma tamamlandı

Polis memuru Ercan Kunduracı, zanlı Bestami Gürler’in KKTC’de doğduğunu anca KKTC yurttaşlığının bulunmadığını sbelirtti.

Kunduracı, zanlının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, KKTC’de çalışma izni bulunmadığını belirtti.

Kunduracı, gelinen aşamada zanlının soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını söyledi.

Zanlının ayrıca daha önceden benzer suçlardan ötürü teminata bağlandığını belirten polis memuru Kunduracı, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı: Çünkü iş bulamıyorum

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Bestami Gürler, KKTC’de doğduğunu, 26 yıldır da KKTC’de yaşadığını ancak KKTC yurttaşlığının olmadığını söyledi.

Zanlı Gürler, işlemiş olduğu suçtan ötürü mahkemeden özür diledi ve “Ocak ayında bir davam daha oldu, o yüzden iş bulamıyorum. İşsizim” diyerek kendini savundu.

 

Gürler teminata bağlandı

Mahkeme, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak tüm seyahat belgelerine ve kimliğine el konulmasına, hafta bir gün Demirhan Polis Karakolu’na giderek ispat-ı vücutta bulunmasına ve KKTC yurttaşı muteber 2 kefilin 10’ar bin TL’lik kefil kefaleti imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına, teminat şartlarını yerine getirmemesi halinde tutuklanmasına emir verdi.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.