1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''CÜZDANIMDA UNUTTUM''
''CÜZDANIMDA UNUTTUM''

''CÜZDANIMDA UNUTTUM''

Ercan Havaalanı'ndan giriş yapan

A+A-

Narkotik’ten “Baron” operasyonları sürüyor!

Lefkoşa’da önceki gün Narkotik ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tasarrufunda yaklaşık 1 gram ‘Kırıntı’ hintkeneviri türü olduğuna inanılan madde ele geçirilirken, olayla bağlantılı olduğu iddia edilen A.T isimli kişi dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Öte yandan KKTC’ye çalışmak için gelen İ.K’nin cüzdanında unuttuğu yaklaşık 2 gram hintkeneviri türü olduğuna inanılan maddeyle Ercan Havalimanı’nda narkotik detektör köpeğine takılarak polis tarafından gözaltına alınmasının ardından dün yargı huzuruna çıkarıldı. Her iki zanlı hakkında da soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri alındı.

Polis aranan kişilerin ve emarelerin olduğunu ifade ederek zanlılar hakkında tutukluluk talep ederken, savuna avukatı Ogün Talat, polisin soruşturma yapacağı bir husus olmadığını ifade ederek, zanlı A.T hakkında istenilen 2 günlük tutukluluk talebinin kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu kaydetti.

Abbas ELMAS

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nden ismine yakışmayan operasyonlar devam ediyor. Önceki gün Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir işyerine düzenlenen uyuşturucu operasyonunda cebinde hintkeneviri kırıntıları “Yaklaşık 1 gram” olduğu iddia edilen A.T ve Ercan Havalimanı’nda cüzdanının içinde unuttuğu yaklaşık 2 gram hintkeneviri olduğu düşünülen maddeyle tespit edilen İ.K dün yargı huzuruna çıkarılarak hakarında soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, zanlı A.T’nin Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir işyerinde zanlı üzerinde gerçekleştirilen aramada arka cebinde yaklaşık 1 gram hintkeneviri olduğu düşünülen uyuşturucu madde tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, aranan şahısların ve kayıp olduğuna inanılan emarelerin olabileceğine değinen polis, zanlı hakkında yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Öte yandan Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaparken tespit edilen zanlı İ.K hakkında yeminli şahadet veren polis, 5 Kasım tarihinde saat 20.30 sıralarında Ercan’dan KKTC’ye giriş yapan zanlı İ.T’ye narkotik detektör köpeğinin tepki vermesiyle üzerinde yapılan aramada, arka cebindeki cüdan içinde yaklaşık 2 gram hintkeneviri olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını kaydetti.

Zanlı hakkındaki soruşturmanın da yeni başladığına değinen polis, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı İ.K’nin de 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı A.T’nin savunma avukatı Ogün Talat ise istenilen 2 günlük tutukluluk talebine itiraz etti. Savunma avukatı zanlı hakkında istenilen tutukluluk süresinin gereksiz olduğuna dikkat çekerek, polisin ilk tespitinden itibaren zanlının tüm olguları tüm açıklığıyla polise anlattığını, soruşturacağı bir unsurun kalmadığını kaydetti. Avukat Talat, istenilen sürenin tamamen kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı nitelikte olacağını belirterek, zanlının teminata bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme huzurunda söz hakkı alarak konuşan zanlı İ.K ise, “Efendim ben buraya iş amaçlı geldim. Bu maddeyi tamamen unuttuğum için yanımda getirdim. Suç işleme gibi bir düşüncem yoktu. Ben tutuklu kalırsam iş hayatım olumsuz yönde etkilenir” şeklinde ifadeler kullandı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazlarını değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, ilk etapta zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak, olayların aydınlatılmasındaki kamu menfaatini ön planda tuttuğunu ve zanlıların yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından poliste 2 gün süreyle tutuklu kalmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.