1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CYPFRUVEX’E TALİP ÇIKTI
CYPFRUVEX’E TALİP ÇIKTI

CYPFRUVEX’E TALİP ÇIKTI

Cypfruvex’e talip çıktı

A+A-

Bir şirket Güzelyurt ve bölgesindeki tüm narenciye ile Cypfruvex’e talip oldu

Merkezi Mersin’de bulunan bir yaş meyve sebze şirketi ile Kıbrıslı iş insanı Turgut Ceyda’nın ortaklığında kurulan bir şirket, Güzelyurt ve bölgesindeki tüm narenciye ile birlikte, Cypfruvex’e talip oldu.

Turgut Ceyda, “Hükümete teklif sunduk. Tarım Bakanı’nı ve bürokratlarını, ayrıca narenciye üretimiyle ilgili birlik temsilcilerini bilgilendirdik, yarın Güzelyurt’ta üreticileri de bilgilendireceğiz” dedi. Ceyda, tüm narenciyeye dalında talip olduklarını, Cypruvex’in üç paketleme tesisi, depoları, ofisleri ve bir konsantre tesisine talip olduklarını anlattı.

Ceyda, “bizim teklifimiz yap işlet devrettir ancak hükümet dilerse bize başka öneriler de sunabilir, kiralamaya da hazırız, amacımız narenciyeyi, var olan uluslararası kontaklarımız aracılığı ile eski günlerdeki gibi tüm Dünya’ya satmaktır” dedi.

Ceyda, KKTC vatandaşı da olan Bünyamin Yüksekbaş’a ait, uluslararası yaş meyve sebze piyasasında çok iyi bilinen SYB – Meynar adlı Mersin merkezli şirketle burada bir ortaklık kurduklarını anlattı.

Ceyda, SYB – Cypfruvex Fruitand Juice Co. Limited adıyla kurdukları şirketin şu anda Cypfruvex’in her şeyine talip olduğunu belirtti.

“Projemizi sunduk, sunumda bulunduk, ne yapacağımızı Sayın Tarım Bakanı’na anlattık” diyen Ceyda şöyle konuştu:

“Şu anda virane haldeki tesisleri yenileyeceğiz. Yeni aletler monte edeceğiz. Son model tesisler oluşturacağız. Çevre düzenlemesi yapacağız. Cypfruvex’in adını kullanmak amacındayız. Bu adı kullanarak, narenciye ve tüm tarım ürünlerini örneğin, enginar, üzüm, patates hatta hellimi bu markayla Dünya’ya pazarlayacağız. Pazarımız hazırdır. İddialıyız. Tüm bağlantılar da hazırdır. Narenciye artık ağaçta kalmayacak. Bu tür haberler okumayacağız. Üreticinin ürünü de değerini bulacak. Üreticinin parasını alamama gibi bir derdi olmayacak. Narenciye eylemleri artık tarihe karışacak.”

“Ortak olduğumuz SYB – Meynar, sektörde çok geniş pazar yelpazesi olan bir şirkettir. Sıkıntı yaşanmayacak. Üreticinin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bunda da gerçekten iddialıyız. Üretici 15 Kasım – 1 Şubat tarihleri arasında, bize başvuracak. Ürününü vermek istediğini beyan edecek. Garantili çekle parasını alacak. Yarın yani 12 Kasım Cumartesi günü, Kalkanlı’da Cypfruvex tesislerinde saat 14.00’te toplantı yapacağız. Projemizi, üreticilere anlatmak istiyoruz. Herkesi toplantıya bekleriz.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.