1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CYTA’DA SKANDALLAR BİTMİYOR
CYTA’DA SKANDALLAR BİTMİYOR

CYTA’DA SKANDALLAR BİTMİYOR

“Dromolakşa” (Mormenekşe) köyünde bir Kıbrıslı Türk’e ait arazinin

A+A-

CYTA YATIRIMLARIYLA İLGİLİ YENİ SORUŞTURMALAR

Rum tarafında “Dromolakşa” (Mormenekşe) köyünde bir Kıbrıslı Türk’e ait arazinin Rum Telekomünikasyon Dairesi (Cyta) Emeklilik Fonu tarafından yasal olmayan yollardan satın alınmasıyla ortaya çıkan skandalın ardından Polisin, Cyta’da vergi kaçakçılığıyla ilgili ile ilgili yeni bir soruşturma başlattığı, bunun yanı  Cyta’nın bir başka yatırımıyla ilgili üçüncü bir soruşturmanın daha yürütüldüğü haber verildi.

Fileleftheros gazetesi Polisin, Rum Başsavcının talimatıyla Cyta yatırımıyla ilgili yeni bir soruşturmaya başladığını, bu kez konunun, şikayetlere göre, vergi kaçakçılığı olduğunu yazdı.

Konunun 2011 yılında gündeme geldiğini, ancak herhangi bir soruşturma başlatılmadığını aktaran gazete, geçen günler yapılan toplantıda konunun mercek altına alınmasına karar verildiğini belirtti.

Konunun Cyta Emeklilik Fonu tarafından satın alınan ve Tapu Dairesi’ne devir işlemleri çerçevesinde sadece arazi olarak gösterilen bir taşınmaz malla ilgili olduğunu kaydeden gazete, şikayete göre bahse konu taşınmaz mal üzerinde bir de binanın bulunduğunun beyan edilmediğini yazdı.

Gazete bir yetkilinin açıklamasına göre, ilk başta vergi kaçakçılığının yapılıp yapılmadığının araştırılacağını aktardı.

Öte yandan gazete elde ettiği bilgilere göre Cyta’nın sahil bölgesinde bir başka taşınmaz mala yatırımı konusunda üçüncü bir soruşturmanın daha başlatıldığını yazdı.

Haberde gerek Rum Başsavcı, gerekse Rum Başsavcı Yarımcısı’nın Cyta’nın adının skandallarla anılmasından oldukça rahatsız olduğunu da belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.