1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAĞ YOLU KAZASINDA MAHKEME KARARINI VERDİ!
DAĞ YOLU KAZASINDA MAHKEME KARARINI VERDİ!

DAĞ YOLU KAZASINDA MAHKEME KARARINI VERDİ!

Flaş gelişme!

A+A-

Safa Güngör 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Değirmenlik dağ yolunda üç kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin ağır yaralandığı feci kazanın sanığı TIR şoförü Safa Güngör’ün davası karar açıklandı.

Emine UYSAL

Değirmenlik dağ yolunda üç kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin ağır yaralandığı feci kazayla ilgili karar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün açıklanan kararla, davanın tek sanığı olan Tır şoförü Safa Gündör 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Safa Güngör, hapis cezasının yanısıra 10 yıl da trafikten men edildi.

Karar öncesi yoğun güvenlik önlemi

Karar öncesi polis güçlerinin mahkemede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlemlenirken, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları da kararı dinlemek için mahkemeye gelmişti.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, 29 Kasım 2016'da, saat 07.05'te, Safa Güngör’ün yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirilmiş TIR’ın Değirmenlik - Girne anayolunun 8-9 kilometrelerinde, Girne istikametine doğru seyrederken, yolun solunu tutmadan, dikkatsizce ve tehlikeli bir şekilde yolun sağına geçip, o esnada Karaağaç'ta sakin Denktaş Mutluel'in yönetimindeki THP 570 plakalı otobüsle çarpışması sonucu meydana gelmişti.

Çarpışmadan sonra birleştirilmiş TIR, otobüsü altına alıp, yokuş yukarı 26 metre sürükledikten sonra, demir bariyerlere çarpıp, yerinden sökerek, doğu istikametinde bakar şekilde durabilmişti.

Kaza sonucu minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-12) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Kazada, Doğukan Hüryaşar (E-15), Havva Kaymakamtorunları (K-17), Sude Dermal (K-16), Ferah Mutluel, Abdullah Korkmaz (E-18), Kamil Meşeli (E-17) ve Senem Töre (K-16) ciddi şekilde yaralanmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.