1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAHA DİKKATLİ OLALIM!
DAHA DİKKATLİ OLALIM!

DAHA DİKKATLİ OLALIM!

Mağusa’dan Lefkoşa’ya giderken, otoban kenarında, araçlar tarafından öldürülen hayvan ölülerine rastlıyorum...

A+A-
 
“Hayvanları koruyup, sahip çıkalım”

 

Op. Dr. Ergün Ökçün, duyarsız bir araç sürücüsünün çarparak ağır yaraladığı, kedisi Badem’i tedavi ettirip yeniden hayata döndürürken, vatandaşlara da çağrıda bulundu

Gazimağusa’daki bir sitede, duyarsız bir araç sürücüsünün çarparak ağır yaraladığı, kedisi Badem’i tedavi ettirip yeniden hayata döndüren Op. Dr. Ergün Ökçün, sokak hayvanlarının korunması gerektiğini vurgulayarak, ilgilileri etkin önlem almaya çağırdı.

Sokakta bulduğu Bademle birlikte, Yumak, Bekir, Tarçın ve Bıdık isimli kedilere de evini açan Ergün Ökçün, kedisine çarpıp kaçan sürücüye olan kızgınlığını gizlemezken, sokak hayvanlarının da korunmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz pazartesi günü saat 19.30 sıralarında Saklı Kent Sitesi’ndeki evine gittiğini ve aracından indikten sonra, acı acı bağıran bir kedi sesi duyduğunu anlatan Ökçün, bir aracın çarptığı Badem’in legen kemiklerinin kırıldığını ve karşı komşusunun garaj yolundaki aracın altında kıvrandığını söyledi.

Ergün Ökçün, kanlar içerisindeki arka ayakları hareketsiz kedisini görmesi üzerine, omurilik zedelenmesi ve iç kanama şüphesiyle veterinere başvurduğunu dile getirdi. Kedisi için iki veterinere başvurduğunu saatler süren uğraşlar verdiğini ifade eden Ökçün,  uygulanan tedavilerle Badem’in kapalı reaksiyon yöntemiyle kayan legen kemiklerinin aynı hizaya getirilerek, özel bandajla sabitlendiğini anlattı.

Sokaktan edindiği 5 kedisi var

Evde, sokaktan edindiği toplam beş kedisi olan Doktor Ökçün, ülkede, sokak hayvanlarına gereken önemin verilmediğine dikkat çekerek, “Yüzlerce başıboş kedi ve köpek, aç susuz, sokaklarda dolaşıyor” dedi.

İnsanların özellikle çocuklarına küçük yaştan hayvan sevgisini aşılaması gerektiğine vurgu yapan Ökçün, evlerimizde mutlaka bir hayvan beslememiz gerektiğini dile getirdi.

Belediyelerin, şuursuz hayvan çoğalmasına dur demesi gerektiğine de dikkat çekerek, “Yeterli hayvan barınakları yapılmalı. Hayvan edinmek isteyen kişilerin buralardan hayvan alması özendirilmeli” ifadelerini kullandı.

Ergün Ökçün, beslediği tüm kedilerini sokaktan edindiğini belirterek, “İşim gereği her gün Mağusa’dan Lefkoşa’ya giderken, otoban kenarında, araçlar tarafından öldürülen hayvan ölülerine rastlıyorum. Ülkemizde bu tip görüntüleri görmemek için daha dikkatli olalım. Hayvanları koruyup, onlara sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.