1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAHA ÖNCE TEMİNATLA SERBEST BIRAKILMIŞTI
DAHA ÖNCE TEMİNATLA SERBEST BIRAKILMIŞTI

DAHA ÖNCE TEMİNATLA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Daha önce teminatla serbest bırakılmıştı

A+A-

Tasarrufunda üç çeşit uyuşturucu madde ve hassas terazi bulunduran üniversite öğrencisi Sydney İfeanyi İhesie cezaevine gönderildi

Sedef BOŞNAK

Narkotik polisi, tasarrufunda 8 adet extacy hap, 11. 438 gram bonzai ve 386 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle yakaladığı üniversite öğrencisi Nijeryalı Sydney İfeanyi İhesie aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladı.

Benzer suçtan teminatla serbest bırakılıp, emre riayetsizlik eden Sydney İfeanyi İhesie, dün yargıç huzuruna çıkarılarak işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere, her ne şart altında olursa olsun 2 ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyi soruşturan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Hüseyin Osum’u tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Hüseyin Osum, zanlıyı, 2 Aralık 2016’da aldığı ihbar ışığında tespit edip tutukladığını anımsattı ve

zanlının üzerinde ve evinde yaptığı aramada, 8 adet MDMA türü hap, 11 gram 438 miligram sentetik canabionid, 386 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan hassas teraziyi bularak emare aldığını anlattı.

Zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını kaydeden Hüseyin Osum, biri geri çekilen iki suç dosyası olan zanlının, ispat-ı vücut emrine uymadığını bildirdikten sonra, kaçma ihtimali yüksek olan zanlının davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla cezaevine göndermesini talep etti.

“Cezaevinde beklesin”

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, konu suçların ciddi hapislik cezaları öngördüğüne vurgu yaptı.

Hazal Hacımulla, zanlının suç işledikten sonra bağlandığı teminat şartlarından ispat-ı vücut emrini yerine getirmediğini ve kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak davaları görüşülünceye değin, her ne şart altında olursa olsun, 2 ayı geçmeyen bir süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.