1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DALGA DALGA GÜNEYE
DALGA DALGA GÜNEYE

DALGA DALGA GÜNEYE

Metehan Sınır Kapısı’nda yine izdiham yaşandı

A+A-

Melin DOBRAN

Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde birçok vatandaş Güney Kıbrıs’a akın etti. Bayram tatilini fırsat bilen halk, dün sabahın erken saatlerinden itibaren Rum kesimine geçmek için Metehan Sınır Kapısı’nda araç kuyruğunda bekledi. KKTC plakalı araçların yanı sıra, yabancı plakalı ve kiralık araçların da Güney’e geçtiği görüldü. Sıcak havada kuyrukta bekleyen vatandaşlar, zaman zaman çileden çıksa da Rum kesimine gitmekten vazgeçmedi.

Güney Kıbrıs’a gezme amaçlı gittiğini söylerken bir kısmı da alışveriş yapmak için geçtiğini ifade etti. Metehan Sınır Kapısı’nda işlemlerini bitiren vatandaşlar, Rum sınır kapısına yaklaştığında, trafiğin tek şerit olmasından dolayı beklemenin çileye döndüğünü belirtti.

Vatandaş ne dedi?

Şermin Öngün

“Çocukları gezdirmek amaçlı Güney Kıbrıs’a geçiyoruz. Ben Rum kesimine geçmeyeli neredeyse 2 yıl oldu. Sıcakta arabanın içinde beklemek zor. Eskiden sanki bu kadar kalabalık yoktu, bu bayram geçiş oldukça yoğun. Bayram tatilini ailece değerlendirmek istedik.”

Fulya Keriman

“Biz Güney Kıbrıs’a gezmek ve alışveriş yapmak için geçiyoruz. Açık bulduğumuz yerlere ve mağazalara girmeyi düşünüyoruz. Bayram tatilini Rum kesimine geçerek değerlendirmek istedik.”

Buğra Sadık

“Bayramda aile ziyaretinden sonra Rum kesimine alışveriş yapmak için geçiyoruz. Bayram tatilini Güney Kıbrıs’a geçerek değerlendirmek istedik. Belli bir plan yapmadık, alışveriş merkezlerini gezeceğiz.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.