1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DANİMARKA YOLCULUĞU KUZEY KIBRIS POLİSİNDE SON BULDU
DANİMARKA YOLCULUĞU KUZEY KIBRIS POLİSİNDE SON BULDU

DANİMARKA YOLCULUĞU KUZEY KIBRIS POLİSİNDE SON BULDU

DANİMARKA YOLCULUĞU KUZEY KIBRIS POLİSİNDE SON BULDU

A+A-

Suriye uyruklu 48 yaşındaki Fatima Shorbje ile iki çocuğunun sahte kimlikle çıktığı Danimarka yolculuğu Kuzey Kıbrıs polisinde son buldu.

Suriye uyruklu 48 yaşındaki Fatima Shorbje ile iki çocuğunun sahte kimlik ile çıktığı Danimarka yolculuğu Kuzey Kıbrıs polisinde son buldu. Ülkesinden göç ederek Güney Kıbrıs’a yerleşen ve uzun süre orada yaşayan Fatima, ekonomik şartların her geçen gün kötüye gitmesi nedeniyle çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için Danimarka’ya gitmeye karar verdi.
Kan kanseri olduğu için çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak amacı ile yola çıkan Fatima Shorbje ile 19 yaşındaki oğlu Momen Shaweesh ve 18 yaşındaki kızı Halas Shawesh Lokmacı Sınır Kapısı’nda sahte Danimarka pasaportu ile işlem yaptırırken suç üstü yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan biri anne iki çocuk üç zanlının 20 Kasım tarihinde sahte pasaportlarla Metehan Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptıkları,21 Kasım tarihinde sahte pasaortla Ercan Havalimanı’ndan KKTC’den çıkış yaptıkları ancak Türkiye’de sahte belge kullandıkları tespit edilerek geri gönderildikleri belirtildi.
KKTC’ye geri gönderilen üç zanlının Askeri Personel Giriş Kabininin yan tarafından işlem yaptırmadan geçiş yaptıkları ve aynı gün Lokmacı Kapısı’na giderek Güney Kıbrıs’a gitmek için sahte kimlik verdikleri esnada yakalandıkları açıklandı.

 

3 gün tutuklu kalacaklar
Suçüstü yakalanarak gözaltına alınan zanlılar dün Askeri Mahkeme’ye çıkarılarak haklarında üç gün tutukluluk emri alındı. Duruşmada Güney Kıbrıs’ta yaşayan Suriye uyruklu Momen Shaweesh, Halas Shawesh ve Fatima Shorbje’nin kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıstan temin ettikleri, başkaları adına düzenlenmiş 3 adet sahte Danimarka pasaportunu görevli memura verip, 20 Kasım tarihinde KKTC’ye geçtikleri belirtildi. Polis, 3 zanlının 21 Kasım tarihinde saat 05.30 sıralarında sahte pasaportları Ercan Havalimanı’nda görevli memura verip KKTC’den çıkış yaptıklarını ancak aynı gün Türkiye’ye sahte pasaportla giriş yaptıkları tespit edilerek KKTC’ye geri gönderildiklerini söyledi. 

 

Ercan’dan işlem yaptırmadan çıktılar
Polis zanlıların uçaktan indikten sonra yolcu geliş salonunda bulunan Askeri Personel Geçiş kabinin yanından işlem yaptırmadan giriş yaptıklarını daha sonra da Lokmacı Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmaya çalıştıkları esnada tespit edildiklerini belirtti. Polis, başlatılan soruşturma kapsamında Metehan Sınır Kapısı ile Lokmacı Sınır Kapısı’nda soruşturma yapılacağını, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Askeri Mahkeme Nöbetçi Yargıcı Mesut Mesutoğlu zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.