1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI–2013 İÇİN SON KAYIT TARİHİ 5 HAZİRAN
DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI–2013 İÇİN SON KAYIT TARİHİ 5 HAZİRAN

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI–2013 İÇİN SON KAYIT TARİHİ 5 HAZİRAN

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı, 6 Haziran Perşembe günü, 10:00 – 12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre, DAÜ Giriş ve Burs Sınavı, Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda yapılacak.

Yapılan açıklamada sınava başvuruların 2 Mayıs’tan itibaren başladığı belirtilerek, 5 Haziran tarihine kadar başvuru kabul edileceği ve başvuruların DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’nde açılan Sınav Kayıt Merkezi’ne yapılabileceği kaydedildi.

Sınava giriş harcının 25 Türk Lirası, 2 yıllık önlisans programlarına sınavsız girmek üzere başvuran adaylar için ise harcın 10 Türk Lirası olduğu ve sınav harcının herhangi bir Kooperatif Merkez Bankası Şubesi’nin 100640 numaralı DAÜ hesabına yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvuracak olan öğrencilerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 vesikalık fotoğraf ile başvurularının kabul edileceği kaydedildi. Sınava girecek olan öğrencilerin sınav tarihinde, saat 09:30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

YETENEK SINAVLARI

DAÜ’de Müzik Öğretmenliği Programı okumak isteyen adayların Sınav Giriş Başvurusu ardından Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne şahsen veya 630 1467 numaralı telefondan başvurmaları ve yetenek sınavı için randevu almaları gerekiyor.

Aynı şekilde Spor Bilimleri Programı okumak isteyen adayların ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreterliği’ne şahsen veya 630 3939 numaralı telefondan başvurmaları gerektiği bildirildi. Söz konusu programlarla ilgili Yetenek Sınavları ise 3 ve 4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre 2 yıllık önlisans programlara meslek lisesi mezunlarının yanısıra lise ve dengi okul mezunlarının da sınavsız girebilecekleri ve bunun için başvuru formunda gerekli kısmın doldurulması gerektiği de bildirdi.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye ve geçmiş yıllarda çıkan sorulara http://www.emu.edu.tr/2013-14dausinav/index.htm adresinden ulaşılabilecek.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER VE PUAN TÜRLERİ

Açıklamada Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşacağı vurgulandı.

Sınav sonucunda adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM), Türkçe – Sosyal (TS), İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) hesaplanacağı ve sınav sonucunun aynı gün akşam saatlerinde İnternet üzerinden DAÜ’nün internet sayfası olan www.emu.edu.tr  adresinden ve basın kanalları aracılığı ile duyurulacağı bildirildi.

Aynı gün saat 14:30’da sınav soruları ile çözümlerine DAÜ internet sayfasında yer verilecek.

DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ KONTENJANLARI

2012 – 2013 Akademik Yılı’nda Marmara Üniversitesi – Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programı ile eğitim hayatına başlayan DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ne 2013 – 2014 Akademik Yılı için KKTC uyruklu 5 öğrencinin alınacağı, bu öğrencilerin DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2013 sonuçlarına ve GCE A Level, GCE AS Level ile IGCSE / GCSE O Level sınav sonuçlarına göre fakülteye kabul edileceği açıklandı.

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazanan öğrencilerin eğitimlerinin ilk üç yılını DAÜ’de, sonraki üç yılını ise TC Marmara Üniversitesi’nde alacakları belirtildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.