1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ İLK 500 DE
DAÜ İLK 500 DE

DAÜ İLK 500 DE

DAÜ, “WEBOMETRİCS DÜNYA ÜNİVERSİTELER SIRALAMASI”NDA İLK 500’E GİRDİ

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Cybermetrics Lab’ın  “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde eğitim veren üniversiteler arasında ilk 500’e girdiği belirtildi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre,  “Webometrics” tarafından yürütülen ve Avrupa’da faaliyet gösteren 5 bin 827 üniversite üzerinde yapılan çalışma sonrasında, Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversiteler sıralamasında DAÜ 444’üncü sırada yer aldı.

Üniversite ‘en iyi’ yüzde 7’lik dilime girdi.

20 BİNDEN FAZLA EĞİTİM KURUMU DEĞERLENDİRİLDİ

DAÜ ayrıca dünya genelinde eğitim veren ve değerlendirmeye alınan 20 binden fazla eğitim kurumu arasında bin 372’nci sırada yer aldı, ilk yüzde 5’lik dilime girdi.  

“Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması” değerlendirmeleri yılda iki kez yapılıyor ve sonuçlar Şubat ve Ağustos aylarında açıklanıyor.

“WEBOMETRİCS DÜNYA ÜNİVERSİTELER SIRALAMASI” NEDİR?

“Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması üniversiteler arasında referans olarak kabul edilen “Berlin Prensiplerine”ne bağlı kalarak, üniversitelerin internet sitelerini hacim, görünürlülük ve etkisini belirli bir yöntem kullanarak ölçüyor.

Bu ölçümü yapılırken kurumun bilimsel üretimi (yayınlanan makaleler, konferanslar, tezler, raporlar, monograflar gibi ) ile destek materyalleri (ders materyalleri, veritabanları, dijital kütüphane, personel sayfaları, atölye çalışmaları gibi) kurum hakkındaki genel bilgiler de dikkate alınıyor.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.