1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ VYK, İSTİFA ETTİ
DAÜ VYK, İSTİFA ETTİ

DAÜ VYK, İSTİFA ETTİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK), 28 Temmuz seçimleri sonucunda oluşan yeni hükümetin, yeni VYK oluşumunu Cumhurbaşkanı’na önerecek şekilde tamamladığını gerekçe göstererek, istifa etti.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK),  28 Temmuz seçimleri sonucunda oluşan yeni hükümetin, yeni VYK oluşumunu  Cumhurbaşkanı’na önerecek şekilde tamamladığını gerekçe göstererek, istifa etti.

VYK Başkanı Özkan Korun, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı açıklamada,  yeni VYK oluşumunun tamamlandığını öğrendiklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’na istifalarını sunduklarını kaydetti.

Korun yaptığı yazılı açıklamada 2009 yılında göreve gelen  VYK’nın  gerçekleştirdiği icraatları  maddeler ve tablolar halinde anlattı.

Korun,  VYK’da 1994-2001 yılları arasında üye, 2001-2004 yılları arasında başkan olarak görev yaptığını, son olarak da 2 Ocak 2013 tarihinde tekrar başkan olarak atandığını kaydetti.

Korun, 2009 yılında göreve gelen VYK’nın, üniversiteyi 45 milyon TL borçla ve açık veren bütçeyle devraldığını belirterek,  Kurul’un ilk iş olarak ehil ve deneyimli kadroları yönetime aldığını, Maliye Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde uygulanan tasarruf tedbirleri sonucunda “batmanın eşiğine getirilmiş” üniversitenin eski  güçlü günlerine kavuşturulduğunu, hatta daha yukarıya çekildiğini anlattı.

Gerçekleştirilen tasarruf tedbirlerini anlatan Korun, 5 yılda 11 milyon TL’ye yakın zarar eden DAÜ üniversite öncesi eğitim kurumlarının 10 yıllığına Doğa Okulları’na devredildiğini hatırlattı.

Üniversitenin en büyük gelir kaynağı olan öğrenci harçlarında yıllık enflasyon oranı dikkate alınarak düzenlemeler yapıldığını kaydeden Korun, tasarruf tedbirlerinin bir sonucu olarak, DAÜ’de ciddi gelişme sağlandığını, öğrenci sayılarının Temuz 2009’da 9 bin civarında iken Ekim 2013 yılında 16 bini geçtiğini , yabancı öğrenci sayısında da büyük  artış yaşandığını belirtti.

Korun, 2009 yılında 7 olan fakülte sayısının 11’e, 4 olan yüksek okul sayısının 6’ya çıkarıldığını, mali yapıda  gelir-gider bütçe dengesinin sağlandığını,  2012-2013 akademik yılı bütçesinde  1 milyon 300 bin TL fazlalık oluştuğunu,  bütçe büyüklüğünün 244 milyon 852 bin 700 TL’ye ulaştığını ifade etti.

Korun, öğrenci sayısında 2009 yılından bu yana yüzde 42 artış olmasına rağmen yönetsel ve işçi  personel sayısının sadece yüzde 7 artarak 2 bin 6’ya yükseldiğini söyledi.

Korun açıklamasında,  5 yılda tamamlanan ve devam eden  yatırım projeleri ile alınan uluslararası akreditasyonlar  hakkında da bilgi verdi.

Korun açıklamasının sonunda Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin yakaladığı başarılara hizmet ederek katkı koyan, KKTC ve Türkiye devlet ve hükümet yetkileri başta olmak üzere  herkese teşekkür etti; yeni VYK’ya da başarılar diledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.