1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’DE İNSAN HAKLARI ETKİNLİĞİ
DAÜ’DE İNSAN HAKLARI ETKİNLİĞİ

DAÜ’DE İNSAN HAKLARI ETKİNLİĞİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, sivil toplum örgütleri, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bir dizi söyleşi, performans ve estalasyonlarla, kadın haklarından çocuk haklarına, mülteci haklarından basın özgürlüğüne, hayvan haklarından ifade özgürlüğüne kadar birçok konuya dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamımda DAÜ İletişim Fakültesi’nde konuşan CTP-BG Milletvekilleri Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe, geçen hafta Meclis Başkanlığı’na sundukları Fasıl 154 Ceza Yasası’nda değişiklik önerileriyle ilgili bilgiler verdiler.

DAÜ İletişim Fakültesi’nin İnsan Hakları Günü etkinliklerinde konuşan DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğrul İlter, et ve hayvani gıdalar tüketmemek olarak tanımlanan veganizm ile hayvan hakları arasındaki ilişkiyi irdeledi.

Et temelli beslenme nedeniyle dünyada her yıl 150 milyar hayvanın öldürüldüğünü söyleyen İlter, “Bu rakama, araştırma laboratuvarlarında, boğa güreşlerinde ya da horoz dövüşlerinde öldürülen hayvanlar dahil değil” diye konuştu. “Vegan olmak etik ve politik bir eylemdir” diyen İlter, veganizmi ötekiyle ilişkiler boyutunda değerlendirerek, hakların, sadece insanları değil, tüm canlıları ve cansız çevreyi kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi.

DAÜ İletişim Fakültesi’nde 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yapılan etkinliklerden biri de Afrikalı öğrenciler tarafından düzenlenen insan hakları temalı tartışma toplantısıydı. Toplantıda, Namibiya’dan Salome Nzuma, Kamerun’dan Donald Obi ve Nijerya’dan Mesole Folasayo Florence ile Oluwafemi Onifade ülkelerindeki insan hakları ihlâllerini değerlendirdiler.

Gün boyu DAÜ İletişim Fakültesi’nde süren etkinlikler kapsamında, DAÜ Tiyatro Topluluğu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni teatral bir etkinlikle seslendirdi. DAÜ İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Engin Aluç bir mini konser verdi. Aynı fakülteden öğretim görevlisi Halil Duranay tarafından İnsan Safarisi başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sivil İnisiyatiflerle Masa Sohbetleri kapsamında, kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları, engelli hakları, basın ve ifade özgürlüğü aktivistleri Uğur Bahçeci, Gözde Pehlivan, Tegiye Birey, Faika Deniz Paşa, Filiz Bilen, Mehveş Beyidoğlu, Hatice Düzgün, Ziba Sertbay ve Mine Yücel katılımcılarla sohbet ettiler.

DAÜ İletişim Fakültesi’nin önünde gerçekleşen son etkinlikteyse, şef Erkan Dağlı’nın yönetimindeki DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Korosu bir konser verdi. 
Etkinlikler kapsamında ayrıca, farklı mekânlarda kısa film gösterimleriyle, video ve fotoğraf çekimleri yapıldı; Mine Yücel tarafından hazırlanan kadın haklarıyla ilgili spotlar sunuldu. Öğrenciler ve öğretim elemanları, fakülte bahçesindeki İnsan Hakları Ağacı ve İnsan Hakları Kumaşı’na insan haklarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini aktardılar.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.