1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’DE İNSAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
DAÜ’DE İNSAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

DAÜ’DE İNSAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema –Gazetecilik Bölümü,, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema –Gazetecilik Bölümü,, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yarın bir dizi etkinlik düzenleyecek.

DAÜ’den verilen bilgiye göre,saat 10.00’da başlayacak etkinlikler kapsamında, saat 11.00’de kampus içerisinde “DAÜ Öğrencileri Barışa Koşuyor” etkinliği gerçekleştirilecek.

CTP/BG Milletvekilleri Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe Kürşat’ın katılımıyla saat 13.30’da gerçekleştirilecek panelde ise  insan hakları  çerçevesinde Ceza Yasası’nda  değişiklik önerileri ele alınacak.

Konserlerin de yer alacağı İnsan Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde  sivil inisiyatiflerle 14.00-17.00 saatleri arasında masa sohbetleri gerçekleştirilecek.

Gün boyu sürecek etkinliklerde ise  İnsan Hakları Beyannamesi farklı boyutlarda sergilenecek. Farklı mekanlarda  video ve kısa film gösterileri yapılacak.  Mine Yücel tarafından hazırlanan kadın haklarıyla ilgili spotlar yer alacak. Öğrenciler ve konuklar, insan hakları ağacı ile insan hakları kumaşına  düşünce ve duygularını aktarabilecekler.

Açıklamada, etkinliğin;  tür ayrımı gözetmeksizin, tüm canlıların sahip oldukları temel hak ve hürriyetlere dikkat çekmek ve bu hakların ihlalleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla  düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, , performanslar, paneller ve yapılacak etkinliklerle, kadın haklarından çocuk haklarına, mülteci haklarından basın özgürlüğüne, hayvan haklarından ifade özgürlüğüne kadar birçok konuya dikkat çekileceği kaydedildi.

Etkinliklerin  herkese açık olduğu bildirildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.