1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVALARI DEVAM EDERKEN BİLE RAHAT DURMADI
DAVALARI DEVAM EDERKEN BİLE RAHAT DURMADI

DAVALARI DEVAM EDERKEN BİLE RAHAT DURMADI

Yeniden Adliye koridorlarında buluşturan olay şu şekilde gerçekleşti:

A+A-

 

İşledikleri suçlar nedeniyle haklarındaki dava devam ederken rahat durmayan Ali Tarak, Haldun Erçelik ve Hüseyin Esenel yeniden tutuklandı ve dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi’ne aktarılan olgulara göre, işlettiği berber dükkânında uyuşturucu madde bulunan ve hakkında ağır ceza mahkemesinde yargı süreci başlatılan Ali Tarak, sahte evrak ile ihtiyat sandığından başkasına ait parayı çektiği ve üzerinde yüksek miktarda uyuşturucu bulunduğu iddiası ile yargılanacak olan Haldun Erçelik ve üzerinde uyuşturucu madde bulunan Hüseyin Esenel’i yeniden Adliye koridorlarında buluşturan olay şu şekilde gerçekleşti:

İşledikleri suçlardan yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan zanlılardan Tarak, kaçak bir şekilde Güney Kıbrıs’a geçti ve bir saat sonra geri geldi. Hüseyin Esenel Güney’e kaçmaya teşebbüs etti. Haldun Çelik ise diğer iki zanlıya gözcülük yaptı. Zanlı Ali Tarak’ın Güney’den döndükten sonra Dikmen’deki evinde diğer iki zanlının ise suçüstü yakalandığı belirtildi. Soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalan zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

 

Erçelik suçlamaları reddetti

Polis, zanlılar Erçelik ile Esenel’in suçüstü yakalandığını, yapılan soruşturma sonucu Güney’e gidip geldiği belirlenen Tarak’ın ise Dikmen’deki evinde tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Polis, zanlıların 24 Haziran’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde iki gün tutukluluk emri alındığını, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların benzer suçlardan davaları olduğunu ifade ederek davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme daha önce işledikleri iddia edilen suçlardan teminatla serbest bırakılan zanlıların bu kez tutuklu yargılanmalarına karar verdi. Zanlılar 12 gün süre ile cezaevine gönderilirken, söz hakkı verilen zanlı Haldun Erçelik olayla hiçbir bağlantısı olmadığını, bir şeyler içmek için diğer iki zanlı ile parka gittiğini iddia etti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.