1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAYANILACAK GİBİ DEĞİL
DAYANILACAK GİBİ DEĞİL

DAYANILACAK GİBİ DEĞİL

Lefkoşa’da her gün aynı saatlerde yağmur yağıyor, hep aynı bölgeleri sular basıyor ve vatandaşlar büyük bir çaresizlik yaşıyor

A+A-

Lefkoşa’da her gün aynı saatlerde yağmur yağıyor, hep aynı bölgeleri sular basıyor ve bu bölgedeki vatandaşlar büyük bir çaresizlik yaşıyor. KIBRIS’a konuşan vatandaşlar, su baskınlarıyla ilgili yaşadıkları sorunların dayanılacak gibi olmadığını vurguladı. Başkentteki altyapı eksikliği, yıllardır çözüm bekleyen sıkıntılı bölgelerle ilgili ciddi tedbir alınmaması dün bir kez daha vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Bir saatten fazla süren sağanak yağışın ardından felç olan Lefkoşa sokakları yine sular altında kaldı.Arabaların yollarda mahsur kaldığı, insanların koşarak sığınacak kapalı alan aradığı yağmur sonrasında, herkes “yeter artık” demekten kendini alamadı.
Alışıldık görüntülerin yaşandığı ancak her seferinde vatandaşı canından bezdiren görüntülere, eğlenceli yaklaşanlar da vardı.
Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yolu sular altında kalan işyerinden çıkış yapamayan çalışanlar, oltalarını alıp su birikintisinin içine attı. “Ya tutarsa” diyerek yaşananlara ufak tebessümle bakan çalışanlar, mahsur kaldıkları işyerinden çıkabilmek için saatlerce bekledi.
Öte yandan, her yağmurda aynı sorunu yaşayan işyerleri ve ev sakinleri ise, su baskınını engellemek için kendi yöntemleriyle tedbirler almaya çalıştı.

Birçok kişi, kapı önlerine kum torbası koyarak yağmur sularının işyeri veya evlerine girmesini engellemeye çalıştı.Çalışanlar mahsur kaldı.Her yağmurda sular altında kalan Doktoroğlu Mağazası’nın kaderi bu defa da değişmedi.

Mağazanın önünde oluşan göl nedeniyle işyeri sahibi ve çalışanlar, içeride mahsur kaldı. Camdan dışarıyı izlemekle yetinen çalışanlar, soruna çare bulunmasını istedi.Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi içindeki Necat Zorlu LTD., ve yakınındaki işyerlerinin önü de, biriken yağmur sularıyla kapandı.

Bazı çalışanlar, ellerine olta alarak “Ya tutarsa” niyetiyle balık avına çıktı.
Sanayi bölgesinin arka kısmında ise gölet oluştu. Bazı işyerleri, kapı önüne kum torbası koyarak su basmasını önlemeye çalıştı.Tutuklu aracını, itfaiye kurtardı


Aşırı yağışlardan dolayı suyla kapanan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı, bir süreliğine trafiğe kapatıldı.
Atatürk Spor Salonu trafik ışıklarından Altınbaş trafik ışıklarına kadar olan yol, sular altında kaldı.
Yol içerisindeki refüjü kapatacak kadar yükselen yağmur suları, polise ait tutuklu aracının da mahsur kalmasına neden oldu.Araç, Lefkoşa İtfaiyesi’nin yardımlarıyla kurtarıldı.

“Usandık artık”
Metropol trafik ışıklarının bulunduğu Göçmenköy bölgesi de, aşırı yağış nedeniyle zor saatler geçirdi.Su birikintilerinden dolayı yol trafiğe geçit vermedi. Bölge halkı ise, ellerine aldıkları demirlerle tıkanan ızgaraları açmaya çalıştı.Birçok kişi, su basan evlerini süpürgelerle temizlemeye çalıştı.


Bir vatandaşımız, eşi ve kendisinin ağır hasta olduğunu belirterek her yağmurda aynı sorunu yaşamaktan usandıklarını dile getirdi.Yine okul çıkış saatine denk gelen sağanak yağmur nedeniyle öğrenciler mağduriyet yaşadı.


Sığınacak bir yer buluna kadar sırılsıklam olan öğrenciler, otobüs duraklarının altına girdi ancak sayıları çok olduğundan sığmadılar.Ortaköy’deki Lemar trafik ışıklarından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kadar olan yol da, sular altında kalan bölgeler arasında oldu.
Araçların birbirine su savurarak seyretmek zorunda kaldığı yolda, bisikletiyle alışverişten dönen yaşlı bir adam herkesin dikkatini çekti.


Bisikletiyle yolu karşıdan karşıya geçmeyen çalışan yaşlı adam, yağışlı hava ve yolların göle dönmesi nedeniyle evine güçlükle vardı.Dizliklioğlu: Sorun çözülmezse yolu kapatacağız
Metropol yolu olarak bilinen Taşkınköy de, yine sular altında kaldı.


Sosyal konutların bulunduğu bölgede, birçok evi yine su bastı. Evlerin bahçelerine kadar giren yağmur suları, halkı isyan ettirdi.KIBRIS’ı arayan birçok bölge sakini, sular altında kaldıklarını ancak Lefkoşa Türk Belediyesi’nden hiç kimsenin kendilerine yardımda bulunmadığını söyledi. Bir vatandaş, belediyeyi arayıp yardım istediğini ancak kendisine “Saat 15.00’te mesai bitti, gelemeyiz” yanıtını verdiğini iddia etti.

Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, yetkililerin bu soruna çare bulmamaları halinde bölge haklıyla birlikte yolu kapatacaklarını belirtti.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.