1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEFALARCA SİNİR KRİZİNE GİRDİ, YAŞAMINA SON VERMEK İSTEDİ..
DEFALARCA SİNİR KRİZİNE GİRDİ, YAŞAMINA SON VERMEK İSTEDİ..

DEFALARCA SİNİR KRİZİNE GİRDİ, YAŞAMINA SON VERMEK İSTEDİ..

20 yaşındaki gence yeniden umut oldu...

A+A-

Sosyal Hizmetler Dairesi, Gazimağusa’da bir yarım inşaatta yaşamaya çalışan 20 yaşındaki Mehmet Mavideniz’in kesüen 770 TLlik maaşım yemden bağladı. Mavideniz, “parasız olduğu için” Sağlık Kurulu’na girmek için Lefkoşa’ya gidemediğini, bu nedenle Sosyal Hizmetler Dairesi’nden aldığı maaşının kesildiğim iddia ederek, Kıbrıs’tan yardım talebinde bulunmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs konu ile ilgili olarak gazetemiz Kıbrıs’a yazılı bir açıklama göndererek, maaşın yemden bağlandığını bildirdi.

Umure Örs açıklamasında şunlara değindi:

“Mehmet Mavideniz 19 Temmuz 1994 Gazimağusa doğumludur. Ebeveynlerinin ayrılması nedeniyle Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından devlet himayesine altında SOS Çocuk Köyü’nde bakım ve koruma altına alınmıştır. Ancak uyumsuz davranışları (Okuldan kaçma, SOS’den kaçma, kendine zarar verme vb.) nedeniyle 9 yaşmda biyolojik ailesinin yanına yerleştirilmiştir.

Hiperaktive ve dikkat eksikliği nedeniyle tedavi gören ilgili genç, ailesinin yanına döndükten sonra bu tedaviye devam etmemiştir. İlkokul beşinci sınıfta eğitimini yanda bırakan Mehmet Mavideniz kanşmış olduğu suçlar nedeniyle bir süre cezaevinde tutuklu kalmış, 2011 yılında da mahkeme tarafından Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sınamasına verilmiştir.

Sağlık Kurulu tarafından “Antisosyal Kişilik Bozukluğu” teşhisi konan ve bu nedenle çalışamayan ilgiliye Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Temmuz 2013 tarihinde Sosyal Yardım başlatılmıştır”.

Temmuz 2014 tarihinde bir yıllık Sağlık Kurul süresi dolan ve yeniden Sağlık Kumluna girmesi gereken ilgili gerekli işlemleri tamamlamadığı için Sosyal Hizmetler Dairesi’nden almakta olduğu yardım durdurulmuştur.

Ancak sağlık sorunları devam eden ve çalışamayan ilgilinin mağdur olmaması için 3 aylık uzman doktor raporu ile Ağustos 2014 tarihinden itibaren Sosyal Hizmetler Dairesi’nden almakta olduğu yardım yeniden başlatılmıştır.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.