1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKSEM DERDİM GİDİP DE BİR MAKAM KOLTUĞUNDA OTURMAK DEĞİLDİR”
“DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKSEM DERDİM GİDİP DE BİR MAKAM KOLTUĞUNDA OTURMAK DEĞİLDİR”

“DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKSEM DERDİM GİDİP DE BİR MAKAM KOLTUĞUNDA OTURMAK DEĞİLDİR”

Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nin, seçim kampanyasını yürütmek ve spekülayonlar yaratmak amacıyla Türkiye’den gelen 25 kişilik bir ekibi bulunduğunu iddia etti.

A+A-

“DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKSEM DERDİM GİDİP DE BİR MAKAM KOLTUĞUNDA OTURMAK DEĞİLDİR”

Lefkoşa, 5 Temmuz 13 (T.A.K.): Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nin, seçim kampanyasını yürütmek ve spekülayonlar yaratmak amacıyla Türkiye’den gelen 25 kişilik bir ekibi bulunduğunu iddia etti.

DP-Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, Serdar Denktaş konuk olarak katıldığı Sim TV’deki bir programda, maaşların ödenmesindeki sorun ile ilgili olarak “Son dönemlerde bir takım kumpaslar kuruluyor. Bunların bir parçası olduğunu düşünüyorum. (UBP Genel Başkanı) İrsen Küçük beyin yaydırmaya çalıştığı dedikodulardan bir tanesidir bu diye düşünüyorum” dedi.

Denktaş, “UBP’nin bu iş için Türkiye’den gelen 25 kişilik bir kampanya ekibi var. Bunun farkındayız, biliyoruz. Bu ekip sadece reklam amaçlı değil aynı zamanda bu tür spekülasyonları, manevraları yapma ekibidir. Öyle görülüyor ki çok çirkin bir kampanya dönemi geçireceğiz” dedi.

“PROGRAMI İCRA EDEMEYECEK DURUMDAYSAM…”

28 Temmuz Erken seçim beklentileri ile ilgili “Birinci parti çıkmazsak çekilirim” sözüne atıfta bulunan Denktaş, “Ülkemizde parlamenter sistemi olduğu söylenir ancak sistem Başbakanlık sistemidir. Yani siz hazırladığınız programı eğer uygulamaya koyacaksanız Başbakanlık gücünün elinizde olması gerekiyor. Başbakan yardımcılığı veya bakanlıklar o anlamda çok etkili değil. Bizim 2006’dan bu yana hazırladığımız bir program var. Bu programın hayata geçmesi Kıbrıs Türkü’nün geleceği ile ilgili… İktidarımız döneminde son derece önemli değişiklikler yaşanacak. Benim hedefim ülkemizde değişimi gerçekleştirmektir. Eğer ben bunu başaramayacak, icra edemeyecek bir durumdaysam, benim derdim gidip de bir makam koltuğunda oturmak değildir”şeklinde konuştu.

KIBRIS SORUNU

DP Ulusal Güçlerin Kıbrıs sorunu ile ilgili tutumu hakkında Denktaş, “Bir anlaşmanın içerisinde kendi devletimizin, devlet olarak var olmasını talep ediyoruz. Çünkü geleceğimizin ve eşitliğimizin en önemli teminatı budur. Mevcut sürecin bizi bir yere götürdüğünü görmüyorum. Bizim dışımızda bir yerlerde bir plan hazırlanıyorsa ve günün sonunda bu getirilip her iki tarafa empoze edilecekse şunu unutmamak lazım ki, empoze edilerek kurulan 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti ne kadar yürüdüyse o plan da o kadar yürür” dedi.

HÜKÜMETTE UYUM

Hükümet ortakları arasındaki uyumu değerlendiren Denktaş, “Partimizden teknokrat olarak yer alan bakanlarımız, konuşarak, istişare ederek uyum içerisinde çalışıyorlar” dedi.

DP-UG’DE ENTEGRASYON

“DP Ulusal Güçler’in entegrasyonu tamamlandı mı?” Sorusunu yanıtlayan Denktaş, “Böylesi bir zamanda bu kadar hızlı bir şekilde iki grubun birbirine entegre olması çok kolay değildi. Ancak çok büyük oranda sorunları aştık” şeklinde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.