1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DEMİREL’E ŞOK SÖZLER
DEMİREL’E ŞOK SÖZLER

DEMİREL’E ŞOK SÖZLER

“Demirel sahteliktir, korkaklıktır, köylülüktür, hiledir, kirli savaştır, ölümdür!”

A+A-


Yandaş yazardan Demirel’e şok sözler

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanvekili Nasuhi Güngör, yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında ağır ifadeler kullandı.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkan Vekili Nasuhi Güngör, yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında ağır ifadeler kullandı. Güngör, Star’daki yazısında “Demirel sahteliktir, korkaklıktır, köylülüktür, hiledir, kirli savaştır, ölümdür!” dedi. Güngör’ün Star’da “Hangi Demirel? Hepsi ve hiçbiri” başlığıyla yayımlanan yazısının o kısmı…

Süleyman Demirel, aktif siyasi hayatına bakarak söylersek, bu ülkenin kırk yılıdır. En olmadık anda ve neredeyse kimsenin hatırlamadığı zamanlarda bile bir yerleri birleştirip sahneye çıkması beklenen ‘beyefendi’dir. Siyasete bir soyunsa her şeyi çözecek adamdır. Neyse ki son yıllarda doğmuş ya da doğmamış çocuklara don biçecek takati kalmadığı için memleket rahatlamıştır.

Yapmışsa yapmışıdır, vermişse vermişi. Dün dündür, bugün bugündür kendisi için. O yüzden Nurlu Süleyman’ın 28 Şubat zulmünün başrolünde olması esasen kimseyi şaşırtmamıştır.

Eğer tutacak bir tek dalı olsaydı, bugün de küresel ölçekte harekete geçen büyük operasyona gönüllü yazılmak için bir an bile tereddüt etmezdi. Bu yüzden darbelerin, cuntaların, postmodern dikta arayışlarının vazgeçilmezi olmuştur.

Evet. Demirel, kırk yılıdır ülkenin. Ama hafızası değil, silinmiş ilkeleridir. Bir an bile düşünülmeden çiğnenen değerleridir. Omurgasızlıktır. Belirsizliktir. Her dönemin adamı olmaktır. Hesap sorulamazlıktır. Milletin evladı olarak sahneye çıkıp, milletin çocuklarını yok etme duyarsızlığıdır. Kirli savaştır. Yargısız infazdır. Sahteliktir. Korkaklıktır. Ufuksuzluktur. Köylülüktür. Tuzaktır. Hiledir. Sun Tzu’nun en acımasız ve bilgelikten uzak yorumudur.
Ölümdür…

İşte o yüzden şimdi tattığı ve bir gün hepimizin tadacağı ölümle başbaşa bırakalım onu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.