1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEMİRKAPI'NIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!
DEMİRKAPI'NIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!

DEMİRKAPI'NIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!

5 gün daha tutuklu kalacak...

A+A-

Kösezade Turizm adına 41 ayrı işyerinden tahsil ettiği 140 bin lirayı cebe atan kargo müdürü 5 gün daha tutuklu kalacak

Kösezade Turizm isimli işletmede Kargo Müdürü olarak görev yapan 41 yaşındaki Güçlü Demirkapı aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor. Demirkapı alınan 2 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine, ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Güçlü Demirkapı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlanabilmesi için 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Eylül 2015-Mart 2016 tarihleri arasında Kösezade Turizm’de kargo müdürü olarak görev yapan Güçlü Demirkapı’nın Lefkoşa’da 27, Girne’de 7, Gazimağusa’da 6 ve Güzelyurt’ta 1 olmak üzere 41 ayrı işyerine sunulan kargo hizmetlerine karşılık tahsil ettiği 140 bin 583 TL’yi şirket muhasebesine vermeyip çaldığını söyledi. 

 

İşletme sahibi durumu fark etti

Polis, Kösezade Turizm sahibinin 21 Mart tarihinde polise şikâyette bulunduğunu, zanlının aynı gün işyerinin muhasebe müdürü Murat Karahan ile saat 12.00 sıralarında telefon görüşmesi yaptıktan sonra, Ercan Havaalanı’na gittiğini 16.25 saatlerinde Ankara’ya gidecek bir uçak için bilet aldığını açıkladı. Polis, aldıkları bilgi üzerine sınır kapılarına zanlının arandığına dair mesaj çektiklerini, zanlının ise uçak kalkış saatine yakın cheking işlemi yaptırdığını ancak son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini söyledi. 

 

7 ordino defteri poliste…

Polis, zanlının ise 22 Mart tarihinde tutuklandığını belirterek, 2 günlük tutukluluk süresinde zanlının müşterilere ve muhasebeye birçok hayali sahte makbuz kestiğini tespit ettiklerini ve 7 adet ordino defterini emare olarak aldıklarını kaydetti. 

Polis, tutukluluk süresinde zanlı Güçlü Demirkapı’nın bir iş yerinden kargo ücreti olarak Ocak-Şubat aylarında 3 bin 200 TL aldığını tespit ettiklerini söyledi. Evraklar üzerinde inceleme yapılacağını ve bu nedenle zanlıdan el yazısı ve imza örneği almak istediklerini ancak zanlının rıza göstermediğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, ada çapında 41 ayrı işyeri sorumlusu, gümrük komisyoncusundan ifade alacaklarını ve birçok evrakın inceleneceğini söyledi. Polis, soruşturma aşamasında zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.