1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEMİRTAŞ İLE AKINCI, LEFKE'DEKİ OLAYLARI GÖRÜŞTÜ
DEMİRTAŞ İLE AKINCI, LEFKE'DEKİ OLAYLARI GÖRÜŞTÜ

DEMİRTAŞ İLE AKINCI, LEFKE'DEKİ OLAYLARI GÖRÜŞTÜ

Demirtaş ile Akıncı, Lefke'deki olayları görüştü

A+A-

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kıbrıs’ta Kürt öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşürken, her iki tarafta sükunetin sağlanması için gerekeni yapma konusunda mutabık kaldı.
 
HDP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile akşam saatlerinde telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek huzurun sağlanması temennisinde bulunuldu.

Haberde, Demirtaş'ın, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir telefon görüşmesi yaptığı, görüşmede Demirtaş'ın Lefke'de yaşanan öğrenci olaylarına dair kaygılarını ifade ettiği belirtildi.

HDP'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, söz konusu olayların yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ve herkesin sükuneti sağlama konusunda çabasını beklediğini ifade etmiştir. Sayın Demirtaş da, sükunet için her türlü çabanın hep birlikte sürdürüleceğini, bütün öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere Kıbrıs’ta bir an önce bu türden olayların yaşanmaması için huzurun sağlanmasını temenni ettiğini belirtmiştir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.