1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULANAMIYOR
DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULANAMIYOR

DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULANAMIYOR

Denetimli serbestlik uygulanamıyor

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 3 gram bonzai ile yakalanan Abdullah Kalyoncu’nun Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanabilmesi için rapor istedi, ancak altyapı eksiklikleri buna imkan tanımadı
 
Hukukçular çaresiz kaldı… Avukat Mert Güçlü, müvekkilinin Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldüğünü, altyapı eksikliğinden kimsenin ne yapacağını bilemediğini belirtti, Kıdemli Savcı Ahmet Varol “Alt yapısı olmayan ve uygulanabilirliği olmayan yasanın yürürlüğe girmesinin sonucu bu” dedi, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran ise “Mevzuatı uygulamak istiyoruz ancak altyapı yetersizliğinden yürümüyor” serzenişinde bulundu.

Emine UYSAL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, ‘3 gram bonzai tasarrufundan’ yargılayacağı Abdullah Kalyoncu’nun Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanabilmesi için devlet hastanesinden rapor alınmasına izin verdi ancak altyapı eksiklikleri buna imkan tanımadı.

3 Mart 2014 tarihinde tasarrufundaki 3 gram sentetic cannabionid yakalanan Abdullah Kalyoncu’nun, bir önceki celsede tedavi olmak istediğini belirtmesi üzerine Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanabilmesine olanak sağlamak ve devlet hastanesinden doktor raporu temin edilebilmesi için davayı dünkü oturuma ertelemişti.

Güçlü: Altyapı eksiklikleri var…

Davanın dünkü celsesinde ilk sözü alan Avukat Mert Güçlü, müvekkilinin, mahkeme emriyle, rapor temin edilebilmesi için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldüğünü ancak altyapı eksikliklerinden kimsenin ne yapacağını bilmediğini, raporun temin edilmediğini beyan etti.

Kıdemli Savcı Ahmet Varol, mahkemeye beyanında, “Altyapısı olmayan ve uygulanabilirliği olmayan bu yasanın yürürlüğe girmesinin sonucu bu” dedi.

Başkan Ömer Güran, “Mevzuatı uygulamak istiyoruz ancak altyapı yetersizliğinden yürümüyor” dedi.

Güran, sanığın yasadan yararlanmak istediğine dikkat çekip, devlet hastanesinden iki psikiyatrist tarafından kontrol edilip, bilgi ve raporların hazırlanmasına olanak sağlanması için davayı 24 Haziran’a erteledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.